Prijava

Vaša prijava

FOTO “Zlatni kotel” pripremili najbolju kotlovinu na 1. Mini Gastru Ščitarjevo

[]

Sunčano vrijeme, fini mirisi i zvukovi smijeha i zabave jučer su odjekivali Obrezinom gdje je Društvo žena Ščitarjevo održalo prvi Mini Gastro Ščitarjevo. Održano je i natjecanje u pripremi kotlovine na kojem je sudjelovala 21 ekipa, a kroz cijeli dan su lokalni OPG-ovi prezentirali i prodavali svoje proizvode.

Predsjednica Društva žena Ščitarjevo, Željkica Sviličić, zadovoljna je odazivom iako su se brinuli oko lošeg vremena “Rado bi da ovo preraste u tradiciju jer imamo događaje u lipnju, ovo bi bilo idealno za Dan državnosti svake godine.”, govori nam Sviličić te dodaje kako Društvo inače ima 50-ak članica te da djeluju već 13 godina u odličnoj suradnji i s drugim udrugama i društvima u mjestu.

Da znaju pripremati dobru kotlovinu pokazali su mnogi, no kao najbolja kotlovina proglašena je ona ekipe Zlatni kotel, drugo mjesto osvojila je ekipa iz Kobilića, a Društvo žena Buševec treće mjesto.

Za zabavu za najmlađe tu je bila Irena koja je raditi crtanje na licima, a publiku su zabavljali Plesni klub Barbara te Cheerleading klub Vegasice, a kasnije i grupa Sjaj.

Marijana Peher, predsjednica Vijeća MO Ščitarjevo pohvalila je ovu manifestaciju: “Ovo je ono što inače doma radimo za svoje goste pa red je da i ovakvo nešto krene tradicionalno u Ščitarjevu.”, govori i dodaje kako manifestacija u Ščitarjevu i mjesnom odboru uvijek ima te da je na njima da ih i dalje podržavaju.

“Pozdravljamo sve inicijative i nastojat ćemo podržati sve manifestacije – i urbane i ruralne jer sve je to za našu Veliku Goricu izuzetno vrijedno. Ovakvim manifestacijama možemo našim gostima pokazati kako smo drugačiji i prepoznatljivi., pohvalila je manifestaciju direktorica Turističke zajednice Velike Gorice Maja Toth.

Objava FOTO “Zlatni kotel” pripremili najbolju kotlovinu na 1. Mini Gastru Ščitarjevo pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.