Prijava

Vaša prijava

FOTO Memorijal, Dan otvorenih vrata JVP-a i Fire Combat privukli brojne Velikogoričane

[]

Veselo je i puno žamora danas kod Javne vatrogasne postrojbe Velika Gorica. Tamo se danas organiziraju Dani otvorenih vrata koji su privukli brojne male i velike građane, a koji imaju priliku vidjeti kako djeluju naši vatrogasci, kakvu opremu koriste i kako izgledaju vatrogasna vozila. Posebna senzacija bio je i pas Bobi koji je na putu da dobije certifikat kao profesionalni vatrogasni pas.

Uz to se održava već tradicionalno natjecanje Fire combat pod nazivom “Plamen Turopolja” te 2. Memorijal Ivana Galekovića Gale. Ove godine su kao gosti pristigli vatrogasci iz Slovenije te cijele Hrvatske od Splita do Osijeka. “Poligon se sastoji od tri poligona od 30 metara i cilj je u čim kraćem vremenu to proći. Najbolja vremena su ispod dvije minute, a to uključuje i penjanje na toranj i razvlačenje pruge pod tlakom što je iznimno teško i naporno. To nije za one koji to nisu izvježbali barem nekoliko puta.”, objašnjava nam zapovjednik JVP-a Ivica Maceković kako izgleda natjecanje.

Ističu kako će s ovim memorijalom i Danima otvorenih vrata nastavljati i iduće godine, prvenstveno zato što vide kako djeca odlično reagiraju. Nadaju se i da će možda neko od njih idućih godina i sudjelovati na memorijalu. “Zadovoljan sam odazivom djece. Ali mi i inače posjećujemo djecu u vrtićima i školama, njihove radove koje su nam radili imamo polijepljene po garaži i našim prostorima. Cilj Otvorenih vrata je približiti im vatrogastvo i zainteresirati ih za sudjelovanje.”, zaključuje Maceković.

Događaj će danas trajati sve do 14 sati, a natjecanje završava oko 15:30 sati. Pozivaju sve građane da budu dio manifestacije i pridruže im se u slavlju. Ovo je prilika da postanete dio vatrogasne obitelji na jedan dan i doživite uzbuđenje koje vatrogasci svakodnevno doživljavaju.

Objava FOTO Memorijal, Dan otvorenih vrata JVP-a i Fire Combat privukli brojne Velikogoričane pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.