Prijava

Vaša prijava

Zbog nevremena u županiji vatrogasci odradili preko 1000 intervencija

[]

Mnogi od nas dobro će pamtiti srijedu, 19. srpnja kada je naše područje pogodila velika oluja. Toga dana su odmah aktivirane sve snage civilne zaštite našeg grada, ali i Zagrebačke županije. Tako je prema informacijama Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije Županijski operativni centar zaprimio 1531 dojavu o izvanrednim događajima na području Zagrebačke županije. Do 24. srpnja vatrogasne su postrojbe izvršile 1263 intervencije, dok je u tijeku njih još 268. Većina intervencija bile su sanacija oštećenih krovišta, uklanjanje stabala, predmeta te elektroenergetskih vodova.

Prema dosadašnjim informacijama diljem Zagrebačke županije oštećeno je oko 900 krovišta privatnih kuća i gospodarskih objekata. Jedna osoba je ozlijeđena uslijed pada stabla u Rugvici.

Na intervencijama je do sada sudjelovao 2731 vatrogasac s 1135 vozila, a vatrogasne postrojbe iz Vrbovca i Jastrebarskog bile su tri dana u ispomoći na području Samobora i Svete Nedelje.

Objava Zbog nevremena u županiji vatrogasci odradili preko 1000 intervencija pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.