Prijava

Vaša prijava

SAMA NA KIŠI U Čičkoj Poljani pronađen pas sa čipom tvrtke za razminiranje iz Požege

[]

Jučer je na mostu kod Poljane Čičke oko 20 sati pronađen pas sa čipom tvrtke za razminiranje.

Nalaznici su pokislu životinju prvo odveli u Sklonište za životinje u Jagodnom, a zatim i u Veterinarsku stanicu Velika Gorica. Iz Veterinarske su nam potvrdili da je čipočitačem utvrđeno da se radi o kuji imenom Cimba te da ona pripada tvrtki za razminiranje Piper d.o.o. sa sjedištem u Požegi.

“Pas je ležao uz cestu i očigledno je izgladnio, vide mu se kosti. Pojeo je jučer tri kilograma hrane”, rekao je nalaznik.

Kontaktirali smo Piper i tamo su nam kazali da Cimba nije radno aktivna i da nije prošla obuku za razminiranje zato što nije pokazivala interes za rad.

“Psi su vam kao i ljudi. Neki hoće raditi, a drugi neće, i ne možeš ih natjerati da rade ako oni to ne žele”, rekli su nam iz Pipera.

Cimba je nakon toga otpisana iz službe i udomljena, a trenutnoj je vlasnici, koja nije prenijela vlasništvo nad psom, navodno pobjegla.

Kontakti između Pipera i nalaznika su uspostavljeni, iz firme su nam rekli da neće biti problema s preuzimanjem psa. Nadamo se da će se Cimba uskoro vratiti kući.

Objava SAMA NA KIŠI U Čičkoj Poljani pronađen pas sa čipom tvrtke za razminiranje iz Požege pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.