Prijava

Vaša prijava

Novo prometno rješenje ili novi potencijalni rizik na goričkim cestama?

[]

Nesavjesni vozači koji ne poštuju prometna pravila nisu stvar samo našeg grada, nažalost. Međutim, s novim prometnim rješenjima u našem gradu kao da se povećavaju i potencijalni rizici u prometu.

Tako je nedavno u Ulici kneza Ljudevita Posavskog, u neposrednoj blizini One Stop Shopa ucrtan novi pješački prijelaz. Jasno označen, pojačan crvenom bojom. Prijelaz se nalazi netom prije raskrižja kako bi omogućio pješacima da sigurno prijeđu prema trgovinama ili u drugom smjeru, prema kvartu. Uz njega su postavljeni i znakovi za prijelaz s obje strane. No, izgleda kako jasno označena zebra i sve navedeno ipak nekim vozačima nije dovoljna da pripaze u vožnji.

“Nedavno sam prolazio tamo i skoro svjedočio nesreći. Stao sam djetetu na zebri, a u drugoj traci je kamion samo projurio bez gledanja i stajanja. Srećom, djetetu je, za dlaku, bilo dobro.”, govori nam zabrinuti čitatelj koji nam se obratio upravo zbog ovog problema, a nije jedini.

Pomalo nam je bizarno da pišemo o tome kako je nova zebra novi rizik u prometu, no promotrili smo situaciju te se i sami uvjerili u navedeno.

Vozači navedenom dionicom voze brzo, bez gledanja i reagiranja na pješake koji žele pravilno priječi ulicu. Ako automobil u jednoj traci stane, vozač u drugoj najčešće samo projuri bez stajanja. “To je glavni ulaz u grad, a vozači od benzinske samo projure prema rotoru.”, dodaje sugrađanin. Primjećuje i kako na navedenoj lokaciji više nema policijske kontrole, ni danju ni noću, a prije je to bila lokacija nadzora. Međutim, ovdje je jasno kako bi situaciju prvenstveno popravilo pravilno i savjesno ponašanje u prometu od strane vozača.

Zatražili smo više informacija od prometne policije, a do tada upućujemo pješake i vozače na poseban oprez.

Objava Novo prometno rješenje ili novi potencijalni rizik na goričkim cestama? pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.