Prijava

Vaša prijava

U Kravarskom uz svečanu sjednicu, sportske igre i druženje obilježen Dan mjesta

[]

Kravarsko je za vikend imalo veliko slavlje. Svečano se obilježio blagdan župe Kravarsko Uzvišenje svetog Križa te dan Općine. Ovo je bila prigoda da se na svečanoj sjednici Općinskoga vijeća još jednom zahvali svima koji su pomogli u sanaciji posljedica petrinjskoga potresa, koji je osjetne štete nanio i na području Kravarskog.

Vlado Kolarec, načelnik Kravarskog, rekao je da je vrijeme nakon potresa za Općinu bio veliki ispit. “Svakodnevno smo pružali pomoć stanovnicima kako bi se mogli vratiti u svoje kuće. A i oni sami sanirali su veliki dio štete. Uloženo je oko 7 milijuna eura u sanaciju prometne infrastrukture i oko 2 milijuna eura u sanaciju objekata javne namjene. Bez pomoći države i posebno razumijevanja župana i Zagrebačke županije to ne bi bilo moguće”, rekao je Kolarec. Naglasio je da jedinice lokalne samouprave nikada kao danas nisu imale na raspolaganju toliko sredstava od strane Vlade RH.

Župan Stjepan Kožić, kojemu je na sjednici dodijeljena zahvalnica Općine za doprinos njezinom razvoju i pomoći u obnovi nakon potresa, rekao je da je Županija uvijek bila uz ovu, kao i druge male općine, a sve zbog ravnomjernog razvoja. Pozdrave potpredsjednika Vlade RH Tome Medveda prenio je državni tajnik Ministarstva branitelja Darko Nekić.

U sklopu obilježavanja Dana općine Kravarsko su u Etno parku Kravarščica u Gornjem Hruševcu održane Sportske igre mladih u organizaciji Društva sportske rekreacije Kravarsko. Ovo je već treća godina kada su mladi i djeca imali priliku igrati graničar, badminton, mali nogomet, odbojku, šah i stolni tenis.

Objava U Kravarskom uz svečanu sjednicu, sportske igre i druženje obilježen Dan mjesta pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.