Prijava

Vaša prijava

Festival Via Vino stiže u naš kraj: Evo što nas sve očekuje ove godine

[]

Ove godine u našu županiju ponovno stiže divna manifestacija Via Vino koju je danas najavila Turistička zajednica Zagrebačke županije. O novom izdanju festivala govorili su danas u VIP salonu putničkog terminala Zračne luke „Franjo Tuđman“. Nezaboravna atmosfera pod vedrim nebom, bajkovite lokacije vinskih cesta, odabrana vrhunska vina, jela prepuna okusa Zagrebačke županije i glazba uživo, samo su dio onoga što vas čeka na trećem izdanju vinskog festivala kontinentalne Hrvatske.

Novo izdanje popularnog Via Vino festivala donosi spoj glazbe, kulture, umjetnosti i nezaboravnih lokacija Zagrebačke županije, u pratnji finih zalogaja i nagrađivanih vina. Nadomak Zagreba, dalje od gradske vreve prošle se godine tražilo mjesto više, a posjetitelji nisu skrivali oduševljenje konceptom koji je povezao vino s opuštenom atmosferom i autohtonom gastronomijom, ponosom Zagrebačke županije.

Via Vino festival u naš kraj dolazi već ovog petka, 22. rujna. Posjetitelji će po prvi puta imati prilike sudjelovati u vođenom lovu na tartufe u Turopoljskom lugu. Iskustvo za pamćenje bit će nagrađeno vrijednim ulovom, crnim blagom koje raste ispod zemlje. U potrazi pomažu vjerni tragači, pasmine Lagotto Romagnolo, porijeklom iz Italije. Nakon lova, uživati će se u aromatičnim, autohtonim jelima uz nezaboravne pjenušce i jantarna vina, jedne od najistaknutijih kontinentalnih vinskih regija. Čarobnu šumsku večer obogatiti će glazbeni taktovi dobro poznatog Damira Kedže.

Subote nakon toga, 30. rujna, Via Vino festival stiže na imanje Modić-Bedeković. Tamo će posjetitelji moći uživati u modi uz rosé vina i pjenušce. Pod zvjezdanim nebom, posjetitelje očekuje predstavljanje nove kolekcije modnog dizajnera Zorana Mrvoša koja je inspirirana sestrama Bedeković. U spomen turopoljskim frajlicama Milki i Vilmi Bedeković, koje su svoj život posvetile umjetnosti, kulturi i podučavanju drugih žena, ovu dvorsku večer prate rosé vina i pjenušci uz glazbeni nastup Meritas i Jane.

“Velika Gorica i cijeli zagrebački prsten bilježe kontinuiran rast turizma, a to će se još snažnije nastaviti i u godinama pred nama. Takve rezultate možemo zahvaliti dobro osmišljenim promotivnim kampanjama poput ove koju provodi Turistička zajednica Zagrebačke županije.” naglasio je gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar.

Nakon velikogoričkih su na redu lokacije vinarija u Prigorju imena Puhelek-Purek 6. listopada te 14. listopada Plešivica i vinarija Dobra berba.

Na događanju, zvijezde domaće modne i vinske scene, poput Zorana Mrvoša i Saše Štule, dale su dodatni sjaj predstavljanju ovog projekta, a dočarali su nam i ono što nas očekuje u sklopu festivala. Direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije, Ivana Alilović istaknula je kako svake godine nastoje obogatiti program VIA VINA, nagrađivanog festivala posvećenog kulturi vina i stola, ali i zelenom odmoru te povratku prirodi. “Nakon prva dva izdanja i rasprodanih VIA VINO događanja, ove godine pozivamo sve dosadašnje i buduće posjetitelje, ljubitelje prirode, istraživanja i gastronomije da nam se pridruže na novim lokacijama uz nikada bogatiji program festivala. Cilj nam je svake godine biti bolji, inovativniji i bogatiji programom i vjerujem da ćemo upravo to ove godine i pokazati. Turističku ponudu potrebno je stalno inovirati, čineći sve naše posjetitelje zadovoljnima. Ove smo godine posebno istaknuli održivu notu svega što radimo, pa ćemo uz lokalnu ponudu ića i pića imati i održivu modu lokalnog modnog dizajnera.”, govori.

Na predstavljanju je sudjelovala i ministrica turizma i sporta, Nikolina Brnjac koja je istaknula kako je razvoj kontinentalnog turizma izrazito važan u smislu osnaživanja održivih resursa, što je i obuhvaćeno Strategijom razvoja održivog turizma do 2030. Stoga pozdravlja ovakve manifestacije.

Festival VIA VINO prije tri godine pokrenula je Turistička zajednica Zagrebačke županije, na čelu s direktoricom Ivanom Alilović, u cilju promocije zelenog zagrebačkog prstena, autohtonih jela, vrhunskih vina i izvornih namirnica kojima Zagrebačka županija obiluje. VIA VINO je manifestacija koja nas sve potiče na predah u prirodi i istraživanje, a prema dosadašnjem odazivu, obećava kako ćemo se svake godine vratiti. Sve informacije o programu VIA VINA i pojedinom događanju, pronađite na web stranicama Turističke zajednice Zagrebačke županije te društvenim mrežama Facebook i Instagram.

Više informacija o projektu možete pronaći na www.viavino.hr

Objava Festival Via Vino stiže u naš kraj: Evo što nas sve očekuje ove godine pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.