Prijava

Vaša prijava

Večeras otvorenje izložbe keramičarskih skulptura Marite Burić Teskera

[]

U Muzeju Turopolja  se večeras u 18 sati održava otvorenje izložbe “Preplitanje krajolika/ Trenutak prirode” keramičarke Marite Burić Teskera.

Na izložbi “Preplitanje krajolika/ Trenutak prirode” će se predstaviti devetnaest skulptura u keramici nastalih u rasponu od 2019. do 2023. godine. Radovi nude isprepletene doživljaje dvaju različitih krajolika utjelovljena u sjevernim i južnim podnebljima Hrvatske – sjever je predstavljen šumom, konkretnije Turopoljskim lugom, a jug dolinom Neretve.

“Nastojim kroz taktilnu memoriju prenijeti ljepotu prirode, zabilježiti pojavu, doživljaj trenutka, sjećanje i osjećaj…”, riječi su kojima autorica Marita Burić Teskera opisuje svoj dugogodišnji umjetnički rad, a time i esenciju izložbe.

Ovom izložbom autorica obilježava deset godina rada s glinom. Radovi motivirani prirodom nastaju od materijala iz prirode – zemlje. S tom primarnom materijom neumorno eksperimentira prateći i poštujući njezine transformacije nakon obrade i paljenja.

Izložba ostaje otvorena do 31. listopada 2023. godine.

Objava Večeras otvorenje izložbe keramičarskih skulptura Marite Burić Teskera pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.