Prijava

Vaša prijava

Na Tuđmancu će se u nedjelju predstaviti 35 sportskih udruga iz Velike Gorice

[]

Ministarstvo turizma i sporta, sa Zajednicom športskih udruga grada Velike Gorice kao partnerom, od 23.-30. rujna organizira Europski tjedan sporta. Ovu međunarodnu inicijativu pokrenula je Europska komisija kako bi promicala sport i tjelesnu aktivnost građana diljem Europe te se u Republici Hrvatskoj kao i u ostalim članicama održava deveti put.

I ove godine biti će organizirano niz događanja kojim će se obuhvatiti brojne aktivnosti te ih predstaviti građanima.

Ovogodišnji Nacionalni dan – sportsko selo, održati će se u Velikoj Gorici 24.09. od 11:00 – 17:00 sati u parku dr. Franje Tuđmana, s obzirom da je Velika Gorica proglašena Europskim gradom sporta za 2023. godinu.

U parku će biti postavljeno sportsko selo gdje će se građani imati priliku upoznati s različitim sportovima i različitim oblicima tjelesne aktivnosti. Na ovogodišnjem obilježavanju nacionalnog dana sporta predstaviti će se 35 sportskih udruga koje djeluju u Velikoj Gorici, najviše iz Zajednice športskih udruga zatim iz Sportsko rekreacijskog saveza i Para sportskog saveza.

Cilj sportskog sela je građanima prezentirati sportove i predstaviti sportske klubove te ih potaknuti da pronađu neku aktivnost za sebe i više vremena provedu na svježem zraku te im pokazati da vježbanje osim što je zdravo može biti i korisno.

Sve aktivnosti koje se provode u sklopu Europskog tjedna sporta su besplatne i dostupne za građane.

Ovim putem pozivamo i Vas da nam se pridružite i sudjelujete u programu. Uz bogati program i aktivnosti, zajedno s Vama cilj nam je dodatno informirati građane te ih upoznati s različitim sportovima i klubovima koji djeluju na području Velike Gorice a koji će prezentirati svoje sportove i sportske aktivnosti i bogata postignuća u radu”, pišu iz Zajednice športskih udruga Grada Velike Gorice.

Velika Gorica će po prvi puta na jednom mjestu vidjeti toliki broj sportskih klubova koji će još jednom pokazati sve ono najbolje iz velikogoričkog sporta.

Objava Na Tuđmancu će se u nedjelju predstaviti 35 sportskih udruga iz Velike Gorice pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.