Prijava

Vaša prijava

ODGAĐA SE PERUNFEST Vremenska prognoza poremetila planove, najavljen novi termin

[]

Organizatori Perunfesta priopćili su da se ovogodišnji Perunfest odgađa za 14. listopada zbog vremenske prognoze.

“Organizator Perunfesta Muzej Turopolja u suradnji sa Zdenkom Bašićem kao umjetničkim direktorom primoran je odgoditi Perunfest koji se trebao održati 23. rujna 2023. godine uslijed najavljenih nepovoljnih vremenskih prilika.

Naš veseli i poučni festival o nematerijalnoj kulturnoj baštini već godinama okuplja tisuće posjetitelja, zato našu vjernu, ali i novu publiku molimo za razumijevanje i obavještavamo da će se Perunfest održati u novom terminu – 14. listopada 2023. godine od 12 do 23 sata u predivnom ambijentu kurije Modić Bedeković u Donjoj Lomnici.

Podsjećamo još jednom da su ovogodišnja tema Perunfesta – vile. Vile su bića, oblikom slična ljudima, snagom i stasom, premda su katkada bili viši rastom. Imali su svoje običaje odijevanja i življenja, ali potpuno drugačije od onih kod ljudi. Njih se spominje kao ljudsku braću kojima je noć pripadala kao što je ljudima pripadao dan. Premda su bili čvrsti i snažni kao ljudi, čini se da su živjeli neograničeno i baratali mnogim nadljudskim sposobnostima. Jedno od kojih je bilo da se mogu “sakriti” i nestati prema svojoj želji, ali isto tako i “pokazati se” onome kome bi odabrali.

Vjerujte nam, planiramo održati naše obećanje o posebnom danu punom čarobnih trenutaka, pružajući posjetiteljima priliku da uživaju u raznovrsnim i nezaboravnim iskustvima.

Vidimo se i veselimo zajedno u subotu, 14. listopada, a sve eventualne promjene u programu možete pratiti na web stranici perunfest.hr”, priopćio je organizator.

Objava ODGAĐA SE PERUNFEST Vremenska prognoza poremetila planove, najavljen novi termin pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.