Prijava

Vaša prijava

Kurilovec obilježio svoj dan: Ova četvrt postaje sve popularnija za život

[]

Gradska četvrt Kurilovec prošlog je petka obilježila svoj dan te Dan pogibije prvih žrtava Domovinskog rata na Velikogoričkom području. Prije 31 godinu, 22. rujna, poginuli su prvi branitelji s područja Velike Gorice – Vlado Stepanić i Neven Veselić iz Kurilovca. Obilježavanje Dana gradske četvrti Kurilovec započelo je upravo polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na spomeniku kod Sajmišta.

Damir Slojšek, predsjednik Gradske četvrti Kurilovec, ispričao nam je kako je od prošlog obilježavanja Dana četvrti u Kurilovcu učinjeno mnogo toga. Obnovljena je i otvorena Teslina ulica, dobili su dječje igralište te su obnovljene i prostorije ŠRC-a Udarnik koje uz sportske ekipe koriste i druge gradske udruge.

Nadaju se početku dugoočekivane obnove Jelačićeve ulice te Horvatove ulice jer su ti projekti već u planovima. U planu, kako je najavio gradonačelnik, je i izgradnja osnovne škole u Kurilovcu. Slojšek ističe kako Kurilovec sve popularnija destinacija za život te ga to iznimno veseli. Trenutno u toj četvrti živi oko 4.500 stanovnika.

Nakon polaganja vijenaca na spomeniku prvim žrtvama, položeni su vijenci i održan prigodan program kod Spomenika poginulim braniteljima u Kurilovečkoj ulici. Prigodni program uljepšale su Jane, a na obilježavanje je stigao i gradonačelnik Krešimir Ačkar koji je tog dana ranije službeno otvorio obnovljenu Teslinu ulicu. Nakon polaganja vijenaca uslijedila je svečana sjednica u DVD-u Kurilovec.

Objava Kurilovec obilježio svoj dan: Ova četvrt postaje sve popularnija za život pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.