Prijava

Vaša prijava

Likovnom kolonijom u Gradićima započeli Dani EU baštine u Velikoj Gorici

[]

Poculica i podgutnica bile su glavni motivi na Etno dječjoj likovnoj koloniji u Gradićima. Ovim događajem koji je okupio brojne mlade otvoreni su Dani europske baštine u Velikoj Gorici koji će trajati sve do 27. listopada.

Djeca i mladi su na likovnoj koloniji ove subote imali priliku saznati o turopoljskim modnim dodacima, važnim dijelovima tradicijske turopoljske odjeće – poculici i podgutnici. Članovi KUD-a Gradići u ulozi mentora su im prenijeli svoja znanja o simbolici i vještinama koje su potrebne za izradu poculice i podgutnice, a Velikogorički likovni umjetnici i amateri pomogli su im da svoje dojmove prenesu slikarskim tehnikama na papir.

Na koloniji su  sudjelovali Ogranak Matice hrvatske Velika Gorica, Udruga SPARK, slobodni likovni umjetnici iz Velike Gorice i Siska te je poseban gost bio kipar Andrija Gašparuš.

Dani europske baštine u našem se gradu održavaju od 23. rujna do 27. listopada s temom “Živa baština”. Ove godine tema će se posvetiti običajima, znanjima, obrtima i vještinama koje se prenose s generacije na generaciju i još uvijek su u upotrebi i ulozi očuvanja baštine i osjećaja identiteta.

Ostatak programa koji nas čeka na Danu EU baštine možete provjeriti OVDJE.

Objava Likovnom kolonijom u Gradićima započeli Dani EU baštine u Velikoj Gorici  pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.