Prijava

Vaša prijava

Ne prelazite cestu tamo gdje nema zebre, policija najavila poseban nadzor pješaka

[]

Na području Policijske uprave zagrebačke, u utorak i srijedu, 26. i 27. rujna 2023. godine, bit će provedena preventivno-represivna akcija pod nazivom “Zaštita pješaka”. Glavni cilj ove akcije je smanjenje broja prometnih nesreća i ozlijeđenih osoba, posebno pješaka koji se smatraju najranjivijom skupinom sudionika u prometu.

Fokus ove akcije bit će usmjeren na prekršaje vozača u skladu s člancima 133. do 135. Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Vozači su pozvani da prilagode brzinu kretanja i daju prednost pješacima na označenim pješačkim prijelazima. Također, akcija će se usmjeriti i prema pješacima koji prelaze cestu izvan označenih mjesta za prijelaz, gdje takvi prijelazi nisu postavljeni.

Pješaci će biti podsjećani da cestu prelaze isključivo na označenim prijelazima i da poštuju svjetlosne signale na semaforima. Ova inicijativa ima za cilj povećati sigurnost svih sudionika u prometu i podići svijest o važnosti pridržavanja prometnih pravila kako bi se smanjio broj prometnih nesreća i ozlijeđenih osoba na cestama.

Objava Ne prelazite cestu tamo gdje nema zebre, policija najavila poseban nadzor pješaka pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.