Prijava

Vaša prijava

Druga večer Via Vino festivala donosi prekrasnu lokaciju, ambijentalnu atmosferu i vrhunska vina

[]

Nakon uspješne prve večeri u Turopoljskom lugu, VIA VINO festival u subotu 30. rujna poziva na nezaboravnu večer rosé vina na povijesnom imanju kurije Modić-Bedeković u Donjoj Lomnici. Ova manifestacija, koja je proglašena gastronomskom zvijezdom, već treću godinu za redom spaja vrhunska vina i pjenušce s glazbom, modom, umjetnošću i zabavom, nudeći posjetiteljima jedinstveno iskustvo.

Bajkovita kurija Modić-Bedeković, jedno od najvrjednijih kulturnih naslijeđa središnje Hrvatske, bit će domaćin druge večeri festivala. Ova kurija je poznata po sestrama Milki i Vilmi Bedeković, koje su svoj život posvetile kulturi, umjetnosti i obrazovanju drugih žena. VIA VINO ovu večer posvećuje upravo njima. U subotu navečer, posjetitelji će imati priliku doživjeti legendarnu večer s modnim potpisom. Zoran Mrvoš, jedan od najpoznatijih modnih dizajnera, predstavit će bezvremenske modne komade svoje nove kolekcije. Modna revija pod zvijezdama s tradicionalnim dodirima ovog kraja obećava nezaboravan doživljaj.

Glazbeni dio programa predstavit će ansambl Jane, prepoznat po svojim glasovnim mogućnostima i impresivnim scenskim nastupima u stiliziranim kostimima inspiriranim tradicionalnom nošnjom Turopolja. A kako bi večer bila još nezaboravnija, na glazbenoj pozornici će se pojaviti i moćan duo grupe Meritas.

Druga večer festivala bit će ispunjena vrhunskim ružičastim vinima i poznatim pjenušcima, te kreativnim zalogajima s potpisom Zagrebačke županije koji će zadovoljiti i najzahtjevnija nepca. Očekujte nove doživljaje tradicionalnih okusa u večeri koja obećava nezaboravnu atmosferu.

Ulaz na VIA VINO je besplatan, ali obavezna je prijava putem e-maila na adresu viavino@visitzagrebcounty.hr. Konzumacija jela i pića će se naplaćivati prema potrošnji.

Direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije, Ivana Alilović, istaknula je da je Zagrebačka županija prepoznata kao vinska destinacija s vrhunskim vinima, a VIA VINO festival omogućuje nezaboravan spoj vina, umjetnosti i kulture na vinskim cestama i zaštićenim lokalitetima županije. Ovaj festival već treću godinu za redom privlači sve veći broj posjetitelja na omiljeni jesenski vinski festival.

Objava Druga večer Via Vino festivala donosi prekrasnu lokaciju, ambijentalnu atmosferu i vrhunska vina pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.