Prijava

Vaša prijava

Upozorenje: Voda iz vodovoda u Kostanjevcu predstavlja rizik za ljudsko zdravlje

[]

Sukladno odredbi članka 26. Zakona o vodi za ljudsku potrošnju mještanima naselja Kostanjevec, Otruševec i Velika Jazbina koji koriste lokalni vodovod je poslano upozorenje.

Voda iz lokalnog vodovoda Kostanjevec Podvrški nije ispravna za korištenje, kao niti voda iz vodovoda Lešće – Otruševec  i Velika Jazbina.

“Dana 22. rujna 2023. u svrhu monitoringa vode za ljudsku potrošnju uzet je uzorak vode iz lokalnih vodovoda. Temeljem Zakona o vodi za ljudsku potrošnju uzorak prema ispitivanim parametrima zbog bakteriološkog onečišćenja nije sukladan Pravilniku o parametrima sukladnosti, metodama analize, monitoringu i planovima sigurnosti vode za ljudsku potrošnju te načinu vođenja registra pravnih osoba koje obavljaju djelatnosti javne vodoopskrbe („Narodne novine“ broj 125/17 i 39/20).”, navode iz Zagrebačke županije.

Korištenje takve vode za piće, pripremu jela, za osobnu higijenu predstavlja rizik za ljudsko zdravlje. Preporuka je prokuhavanje vode namijenjene piću kroz najmanje tri minute i čuvanje takve vode na hladnome, u čistim i dezinficiranim posudama.

Objava Upozorenje: Voda iz vodovoda u Kostanjevcu predstavlja rizik za ljudsko zdravlje pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.