Prijava

Vaša prijava

Večeras u Buševcu zanimljiv koncert s izvođačima iz Kostarike, Makedonije, Senegala…

[]

U sklopu Dana europske baštine u Velikoj Gorici održava se i 21. Međunarodni festival tradicijskih glazbala u Buševcu. Svake godine ovaj festival privlači sve više gostiju, a svima im pruža zanimljiva druženja, radionice i svečani koncert na kojem imaju priliku čuti nešto nesvakidašnje.

Tako će se danas od 19 sati u Društvenom domu održati svečani koncert s gostima koji stižu iz Kostarike, Švicarske, Sjeverne Makedonije, Senegala, Mađarske i Hrvatske. Nastupat će Marimba Briceno iz Kostarike, Charriere Music iz Švicarske, SH.K Reka e eperme iz Sjeverne Makedonije, Udruga Afro Badinya iz Senegala, Andor Vegh iz Mađarske, Bacchus Khan te KUD Stari Grad Lukavec i Ogranak Seljačke sloge kao hrvatski predstavnici.

Večeras će se učenici radionica sviranja tradicijskih glazbala – gajdi, duda i dvojnica pod stručnim vodstvom prof. Andor Vegh-a. Organizatori, Ogranak seljačke sloge Buševec, ističu kao su izrazito ponosni te sretni što su im stigli muzičari iz cijeloga svijeta, ali i što je grupa svirača učenika svake godine sve veća.

Vidimo se večeras!

Objava Večeras u Buševcu zanimljiv koncert s izvođačima iz Kostarike, Makedonije, Senegala… pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.