Prijava

Vaša prijava

FOTO U tijeku je Tradicionalni turopoljski ručak. Oduševio 22. Gastro Turopolja!

[]

Danas se održava 22. Gastro Turopolja. Uz njega se održavaju i Dječji gastro i Gospodarski sajam. I Dani meda i Festival ekološke poljoprivrede. Društva žena pokazuju svoje kulinarske i tradicijske vještine, OPG-ovi i obrtnici nude svoje proizvode. Turopoljska udruga skauta ‘Tur’ održava 12. memorijal za Tihicu. Nije lako pobrojiti tko je sve tu.

“Prekrasan i tradiconalan dan u Velikoj Gorici. Ovaj događaj je poseban i značajan za naš grad. Tome u prilog govori veliki broj posjetitelja. Svima koji sudjeluju u ovom projektu od srca zahvaljujem i čestitam. Trudit ćemo se da što više ovakvih sadržaja i u budućnosti bude u našem gradu”, rekao je gradonačelnik Krešimir Ačkar.

U pripremanju kotlovine natječju se ekipe DVD-ova iz Donje Lomnice, Lukavca, Ribnice, Starog Čiča, Kurilovca, Velike Bune i Vukovine, zatim KUU ‘Turopoljska tradicija’ iz Kosnice, KUD Čiče, Pčelarska udruga Turopolje, Udruga ‘Žir’, Podružnica Kobilić Udruge umirovljenika, ekipa ŽRK Udarnika, Društvo žena Općine Kravarsko i Lovačko društvo ‘Srna’. Ocjenjuje ih maestro Špiček.

Između Milenijskog križa i Muzeja Turopolja Turopoljska udruga izviđača ‘Tur’ postavila je nekoliko poligona gdje se poletarci mogu natjecati i igrati. Natjecanje je u podizanju šatora, vezanju čvorova i orijentaciji pomoću kompasa. Nije natjecanje radi pobjednika, nego iz razbibrige za djecu.

“Došli su izviđači iz Bjelovara, Koprivnice, Karlovca, više udruga iz Zagreba. Jako je dobro posjećen Memorijal. Izviđačima je prirodno da spravljaju svoj obrok i danas će ovdje pokazati kako to rade. Ono što skuhaju ponudit ćemo Velikogoričanima da kušaju, a oni se mogu odužiti dobrovoljnim prilozia koji će biti upućeni u SOS zajednicu mladih u Velikoj Gorici. Zaslužuju pažnju i podršku. Možda će biti simbolično, ali će svakako biti od srca”, rekao je voditelj goričkih izviđača Alen Konjević.

Objava FOTO U tijeku je Tradicionalni turopoljski ručak. Oduševio 22. Gastro Turopolja! pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.