Prijava

Vaša prijava

VIDEO Pogledajte koreografiju kojom je OSS Buševec osvojio prvu nagradu na državnoj smotri

[]

Ogranak seljačke sloge Buševec jučer je na 30. Susretu folklornih ansambala i izvornih skupina u Čakovcu osvojio prvu nagradu za najbolji koreografirani folklor. Izveli su plesači i tamburaši “A” grupe Ogranka koreografiju “Šokačka kola Sonte”. Autor koreografije je Mojmir Golemac, a za glazbenu obradu su zaslužni Zoran Jakunić i Stevo Borić.

Susrete organizira Hrvatski sabor kulture. Cilj manifestacije je očuvanje tradicijske kulturne baštine i identiteta, razmjena iskustva, vještina i znanja, razvijanje pozitivnog odnosa prema tradicijski, plesnim, glazbenim vrijednostima, narodnoj nošnji, društvenom povezivanju, razvoj publike te poticanje amaterskog rada uopće. Susret je okupio najuspješnike folklorne ansamble u kategoriji koreografiranog folklora s prethodno održanih županijskih smotri folklora.

Nastupili su ansambli iz Buševca, Čazme, Glogovca, Male Subotice, Siska, Pleternice, Karlovca i Varaždina. Ocjenjivalo ih je tročlano povjerenstvo u sastavu dr. sc. Tvrtko Zebec, prof. Katarina Bušić i prof. Zrinka Posavec.

Jubilarni 30. susret folklornih ansambala i izvornih skupina dio je programa Dana europske baštine 2023. u organizaciji Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

Objava VIDEO Pogledajte koreografiju kojom je OSS Buševec osvojio prvu nagradu na državnoj smotri pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.