Prijava

Vaša prijava

Stanice za tehnički pregled tjedan dana će besplatno provjeravati ispravnost vozila

[]

Pod pokroviteljstvom Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske, u razdoblju od 20. (ponedjeljak) do 25. (subota) studenog 2023. godine, u svim stanicama za tehnički pregled vozila u RH provest će se preventivno – sigurnosna akcija nadzora tehničke ispravnosti vozila pod nazivom ”Dani tehničke ispravnosti vozila 2023”.

Cilj akcije je povećanje stupnja tehničke ispravnosti vozila i poticanje što većeg broja vozača da vlastito vozilo preventivno podvrgnu kontroli tehničke ispravnosti te na taj način otklone mogućnost događanja prometne nesreće uvjetovane tehničkom neispravnošću vozila, a kroz savjetodavnu i tehničku pomoć od strane stručnog osoblja stanice za tehnički pregled vozila ukazivati će se na značaj uklanjanja neispravnosti na vozilu.

Tijekom akcije vozači DOBROVOLJNO mogu dovesti svoja vozila u bilo koju stanicu za tehnički pregled vozila gdje će se na vozilu (bilo koje marke i tipa) BESPLATNO pregledati osnovni sklopovi bitni za sigurnost prometa na cestama, s ciljem uklanjanja eventualno utvrđenih nedostataka na vozilu, a kroz savjetodavnu i tehničku pomoć od strane stručnog osoblja ukazivati ce se na značaj uklanjanja neispravnosti na vozilu.

Akcija je prvenstveno usmjerena na mogućnost obavljanja besplatnog pregleda vozila u stanicama za tehničke preglede (od akcije će biti izuzeta vozila koja u navedenom razdoblju imaju zakonsku obavezu provođenja tehničkog pregleda i registracije), uz poticanje vozača da preventivno kontroliraju ispravnost vlastitog vozila kako bi sigurno sudjelovali u prometu.

Objava Stanice za tehnički pregled tjedan dana će besplatno provjeravati ispravnost vozila pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.