Prijava

Vaša prijava

Projekt Distributivnog centra u Rakitovcu među tri najbolja u Europi

[]

U Bilbau se u periodu od 13. do 15. studenog održavala godišnja skupština malih i srednjih poduzetnika SME Assembly 2023. i konferencija “Promicanje poduzetništva: pokretanje malog i srednjeg gospodarstva i start-upova Europe prema održivoj budućnosti”.

U sklopu konferencije dodijeljene su i nagrade za projekte koji promiču poduzetništvo, među kojima je bila prijavljena i Zagrebačka županija s projektom “Modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih proizvođača – Zelena održivost za lokalne proizvođače”, a koji se odnosi na Distributivni centar u Rakitovcu na području Velike Gorice. Upravo taj projekt koji objedinjuje poduzetništvo, zapošljavanje i ostanak stanovništva u sredinama u kojima živi – plasirao se među tri najbolja u Europi.

U spomenutoj kategoriji do finala su došli projekti: Zagrebačke županije, kao predstavnika Republike Hrvatske, Nizozemske i Francuske, a pobjedu je odnio projekt Francuske „Greentech Procurement Accelerator“. Nagrade su dodijeljene u ukupno šest kategorija, a titulu ukupnog pobjednika ponio je projekt Portugalske agencije za konkurentnost i inovacije.

„Naš projekt prepoznat je od strane europskog žirija i svrstan je među tri najuspješnija u kategoriji Održiva tranzicija zajedno s projektima Nizozemske i Francuske. Iako nismo dobili nagradu osjećamo se ponosno jer smo došli do same završnice natjecanja i to u društvu itekako snažne konkurencije“, rekao je zamjenik župana Zagrebačke županije Damir Tomljenović te je naglasio kako je Županija na ovaj način dobila potvrdu da je na pravom putu prema izgradnji moderne, ekološke i održive poljoprivrede, koja ima pozitivan utjecaj na okoliš, lokalnu zajednicu i očuvanje poljoprivredne proizvodnje“.

Više o projektu možete pronaći OVDJE.

Objava Projekt Distributivnog centra u Rakitovcu među tri najbolja u Europi pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.