Prijava

Vaša prijava

Vikend rekorderka (29) zaustavljena u centru Gorice, kažnjena 42 vozača

[]

U vikend akciji „Pojačan nadzor vozila i vozača u dane vikenda“, redarstvenici Policijske postaje Velika Gorica utvrdili su 28 ciljanih prekršaja i to :

-3 prekršaja vožnje vozilom pod utjecajem alkohola
-15 prekršaja prekoračenje brzine kretanja vozilom
-5 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa za vrijeme vožnje
-5 prekršaja nepravilnog korištenja mobitela za vrijeme vožnje

Također je utvrđeno i 14 ostalih prekršaja iz domene prometa,
tj, ukupno je utvrđeno 42 prometna prekršaja.

“Vozači koji su zatečeni pod utjecajem alkohola, a nisu zadržani do otrežnjenja, vozačka dozvola im je privremeno oduzeta na rok od 12 sati i isključeni su iz prometa”, javljaju iz policije.

VIKEND REKORDERKA VOZILA ZAGREBAČKOM

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u nedjelju u 02,45 sati. Žena starosti 29 godina upravljala je osobnim automobilom Zagrebačkom ulicom u Velikoj Gorici. Nadzorom utvrđeno da je upravljala vozilom za vrijeme dok je u organizmu imala prisutnost alkohola u koncentraciji od 0,82 g/kg,, umanjeno za dopuštenu pogrešku od 0,10/kg.

Istoj je privremeno oduzeta vozačka dozvola na rok od 12 sati i isključena je iz prometa, te joj je uručen Obavezni prekršajni nalog.

DVIJE PROMETNE NESREĆE

Za napomenuti je da su se u vrijeme vikenda dogodile 2 prometne nesreće (1 nesreća s ozlijeđenim osobama – 3 osobe lake tjelesne ozljede i 1 nesreća s materijalnom štetom).

>> FOTO Prometna nesreća kod skretanja za Novo Čiče

Akcije se provode kako bi kod vozača potaknula pozitivna ponašanja u prometu a u cilju smanjenja broja prometnih nesreća vozača sa najtežim posljedicama gdje je najčešći uzrok alkohol i nepropisna brzina kretanja vozila.

Objava Vikend rekorderka (29) zaustavljena u centru Gorice, kažnjena 42 vozača pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.