Prijava

Vaša prijava

“Što nam je danas Slavko Kolar?”: Predavanje o nasljeđu velikog pisca

[]

Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti Zavod za znanstvenoistraživački i umjetnički rad u Velikoj Gorici te Gradska knjižnica Velika Gorica najavljuju predavanje pod nazivom “Što nam je danas Slavko Kolar?” koje će se održati u ponedjeljak, 27. studenog 2023., s početkom u 18:00 sati. Lokacija predavanja bit će Središnji odjel za odrasle Gradske knjižnice.

Tijekom predavanja, prisutni će imati priliku razmotriti važnost i relevantnost djela Slavka Kolara, istražujući razloge zbog kojih bi se, šezdeset godina nakon njegove smrti, trebalo posvetiti čitanju njegovih tekstova. Pitanja poput aktualnosti njegovih djela, njihovog značaja u povijesti hrvatske književnosti te razloga zašto je Kolar često bio u polemici sa suvremenicima bit će temelj razmatranja povodom obljetnice ovog istaknutog pisca.

Predavanje će voditi doc. dr. sc. Mario Kolar, renomirani književni povjesničar i kritičar, docent na Odsjeku za kroatistiku Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, te autor knjige izabranih radova o Slavku Kolaru pod nazivom “Divan užas” (2021.). U ulozi moderatora predavanja će biti Katja Matković Mikulčić, upraviteljica Zavoda za znanstvenoistraživački i umjetnički rad HAZU u Velikoj Gorici.

Objava “Što nam je danas Slavko Kolar?”: Predavanje o nasljeđu velikog pisca pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.