Prijava

Vaša prijava

ČITATELJI PREPORUČUJU Charlie Mackesy: Dječak, krtica, lisica i konj

[]

Vrijeme je za čitanje! U suradnji s Gradskom knjižnicom Velika Gorica donosimo preporuke čitatelja koji nagovaraju na uzimanje nove knjige u ruke. Ovotjednu preporuku za rubriku Čitatelji preporučuju donosi Tea Jurič, a riječ je o knjizi Dječak, krtica, lisica i konj Charliea Mackesyja.

DJEČAK, KRTICA, LISICA I KONJ

Charlie Mackesy

 “Biti ljubazan prema sebi možda je odlika najveće ljubaznosti!”

 Dječak, krtica, lisica i konj djelo je nastalo iz pera cijenjenog britanskog ilustratora Charleya Mackesya. Priča o 4 prijatelja i njihovom zajedničkom putovanju započela je kroz izložbe crteža koji ih prikazuju, a zatim je pretočena u ovu divnu knjigu, modernu basnu za sve uzraste.

Već na prvi pogled primijetit ćete kako je ova knjiga drugačija od svih na koje ste navikli. Osim što ćete u njoj pronaći crteže autora, font kojim je pisana u potpunosti je personaliziran rukopis autora. Na prvi pogled privlači onim na što nismo navikli u većini knjiga, ali tek kada ju zaista uzmete u ruke, shvatit ćete kako divno djelo stoji pred Vama.

U užurbanom svijetu kakvom živimo, nažalost ponestaje nam vremena za nas same, a samim time nedostaje nam vrijeme koje bismo posvetili čitanju. Ako slučajno zapnete u nekom takvom periodu, ova Vam knjiga može postati barem kratak bijeg od životnog kaosa. Iako ju možete pročitati u jednom dahu, također ju možete čitati tako da samo otvorite jednu stranicu i pročitate što na njoj piše. Svaka je stranica priča za sebe, a sve zajedno čine cjelinu u kojoj ćemo pronaći sve ono što smo zaboravili.

Ovo predivno djelo preporuka je i za mlade i one malo manje mlade. Svima nam ponekad dobro dođe malo pozitivnih misli, osmijeha i podsjetnika da život nije samo žurba, strah, neizvjesnost, već da postoji:

Toliko ljepote o kojoj se trebamo brinuti!”

 Autor : Tea Jurič

Objava ČITATELJI PREPORUČUJU Charlie Mackesy: Dječak, krtica, lisica i konj pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.