Prijava

Vaša prijava

Božićna čarolija: Prilika da pomognete i darujete siromašnoj djeci i starijim osobama

[]

Naša sugrađanka Marija Šapina Gale najavila je još jednu, tradicionalnu Božićnu čaroliju. Riječ je o akciji u kojoj građani imaju priliku prijaviti potrebite osobe, djecu ili starije osobe te postati dobre vile za njih na način da ih daruju. “Ove godine će se akcija malo razlikovati od akcija svih proteklih godina. U ovu božićnu čaroliju bit će uvrštene i potrebe Doma za nezbrinutu djecu. Ove godine darivat ćemo i starije osobe koje žive u lošim uvjetima i teškoj financijskoj situaciji.”, objašnjava Šapina Gale.

Kroz ovu akciju se za početak skupljaju podaci djece kojoj roditelji nisu u mogućnosti kupiti božićne poklone, te djece koja su bolesna i/ili se liječe u bolnicama. Od ove godine daruju i siromašne starije osobe. “Nakon što prikupim sve podatke, krećem sa objavljivanjem popisa. Javno se objavljuje samo ime / inicijali-bez prezimena i ostalih podataka. Dobre vile/vilenjaci odabiru dijete/stariju osobu koje žele darivati, te se u komentar javljaju s rednim brojem odabranog djeteta/starije osobe. Nakon toga se ona javljam porukom s ostalim informacijama i uputama. “Sve ostalo je božićna čarolija.“, govori.

“Ako u svojoj blizini imate obitelj u teškoj financijskoj situaciji koja ima djecu i nisu im u mogućnosti kupiti poklone, javite mi. Također, ako znate za starije osobe koje teško žive i razveselio bi ih božićni poklončić, javite.”, zaključuje Marija i moli da one osobe koje zloupotrebljavaju ovakve akcije te one koji ne spadaju u ranije navedene kategorije, da je izbjegnu.

Prijave za popis traju do 1.12., a javiti se možete OVDJE.

Objava Božićna čarolija: Prilika da pomognete i darujete siromašnoj djeci i starijim osobama pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.