Prijava

Vaša prijava

Ova tvrtka iz Ščitarjeva primjer je inovativne proizvodnje, posjetio ih potpredsjednik Hrvatskog sabora

[]

U ponedjeljak, 11. prosinca, potpredsjednik Hrvatskog sabora i predsjednik Socijaldemokrata, Davorko Vidović, posjetio je inovativnu tvrtku Tehnoplast profili d.o.o. u Ščitarjevu. Cilj posjeta bio je poticanje razvoja inovativnih i suvremenih proizvodnih industrijskih tvrtki, a uz to je potpredsjednik Hrvatskog sabora ukazao na poteškoće koje imaju.

Predsjednik Vidović je naglasio: „Tvrtke poput Tehnoplasta, koje razvijaju inovativne projekte, pripremaju dodatna zapošljavanja visokoobrazovanih radnika, a već sad su investirale u suvremene strojeve te su spremne ulagati u nove hale i zapošljavanja, ne smiju u budućnosti imati probleme povezane s radom državne uprave, kao što su problemi s prostornim planovima, građevinskim dozvolama i još gore, priključkom na struju i električnu mrežu. Javna uprava i državne institucije moraju biti njihov servis i biti im na usluzi kako bi poduzetnici poput njih mogli stvarati novu vrijednost i razvijati konkurentno gospodarstvo. Ovakve tvrtke, nastale na domaćem znanju i razvoju inovativne tehnologije, moraju imati sve uvjete za konkurentan rad na globalnom tržištu i omogućiti našim ljudima da imaju prihode kao bilo gdje u razvijenom svijetu”.

Vidović odlaskom u tvrtku Tehnoplast želi ukazati na pravi smisao bavljenja politikom koja ima za cilj poboljšati kvalitetu života građana i brinuti se o pravima radnika, ali i podržati inovativne tvrtke koje imaju razvojni potencijal temeljen na inovativnom pristupu i znanjima. Ističu kako je cilj Socijaldemokrata pomoći u rješavanju ovih stvarnih i životnih problema, kako bi tvrtke poput ove mogle uz adekvatne investitore razviti nove proizvode temeljene na modularnim kućama i općenito objektima/halama koje će biti konkurentne na domaćem, ali još je važnije i međunarodnom tržištu, poput projekata obnove u Ukrajini.

Objava Ova tvrtka iz Ščitarjeva primjer je inovativne proizvodnje, posjetio ih potpredsjednik Hrvatskog sabora pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.