Prijava

Vaša prijava

Skandal u policiji: Pomagao 65-godišnjem muškarcu optuženom za nasilje u obitelji

[]

Policajci Policijske uprave zagrebačke su, u suradnji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, završili kriminalističko istraživanje nad policijskim službenikom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela “Zlouporaba položaja i ovlasti”, te nad 65-godišnjakom zbog sumnje u poticanje istog kaznenog djela. N1 doznaje kako je 65-godišnjak osumnjičen za nasilje unutar obitelj. Doznao je da ga se istražuje pa je preko načelnika policijske postaje utjecao na nastavak procesa.

Stoga iz policije potvrđuju da postoje osnovane sumnje da je policijski službenik, u razdoblju od kraja rujna 2019. do svibnja 2020. godine, na zahtjev 65-godišnjaka i iskorištavajući svoje ovlasti kao policijski službenik na rukovodećem radnom mjestu unutar Policijske uprave zagrebačke, obavještavao 65-godišnjaka o tijeku i sadržaju istrage putem višestrukih sastanaka i komunikacije.

Koristeći svoj položaj, utjecao je na ključne radnje i ishode kriminalističkog istraživanja koje je njegova jedinica provodila, s ciljem da 65-godišnjaku olakša procesni položaj kao osumnjičeniku u kaznenom predmetu. Na taj način mu je omogućio da ne bude podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Nakon završetka kriminalističkog istraživanja, podnesena je kaznena prijava protiv osumnjičenih osoba Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

Objava Skandal u policiji: Pomagao 65-godišnjem muškarcu optuženom za nasilje u obitelji pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.