Prijava

Vaša prijava

FOTO Gradonačelnik podgutnicom odlikovao Filipinca koji je gasio požar školskog autobusa

[]

Građanin Republike Filipini Bienvenido Alivio danas je od gradonačelnika Velike Gorice Krešimira Ačkara primio javno priznanje Turopoljska podgutnica zbog spašavanja četvero djece iz gorućeg autobusa u Šiljakovini.

Pravodobno je i smireno 49-godišnji Filipinac reagirao kada je prošli tjedan opazio da je počelo dimiti iz motora, nakon čega se školski autobus Autotransa u Ulici Ivana Šabana i zapalio.

Pošto je omogućio djeci da iziđu iz gorućeg autobusa, Alivio je vatrogasnim aparatom prvo sam, a zatim i uz pomoć mještana, započeo gašenje požara, koje je dovršeno intervencijom Javne vatrogasne postrojbe Velika Gorica, čiji su operativci bili u blizini pri intervenciji uklanjanja stabla srušena zbog obilnoga snijega.

“Okupili smo se da zahvalimo na smirenom i hrabrom činu g. Aliviju zbog reakcije nakon što se dogodio požar u njegovom autobusu. Vi ste junak, g. Alivio. U naše Turopolje su sivi pošteni i radišni ljudi dobrodošli. Hvala vam još jednom u ime roditelja i u ime zajednice”, rekao je Ačkar.

“Zahvaljujem na prilici da živim i radim u Hrvatskoj. Hvala vam na svemu”, rekao je Alivio.

Objava FOTO Gradonačelnik podgutnicom odlikovao Filipinca koji je gasio požar školskog autobusa pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.