Prijava

Vaša prijava

Mlada Velikogoričanka Lorena Rinčić proglašena mladom nadom parasporta Hrvatske

[]

Hrvatski paraolimpijski savez odabrao je Lorenu Rinčić iz Velike Gorice kao jednu od mladih nada parasporta za 2023. godinu. Jučer, 1. veljače, dodijeljeno joj je i posebno svečano priznanje.

Lorena je članica Paraatletskog kluba Uspon iz Velike Gorice i za sada joj je najbolji rezultat državne prvakinje u kategoriji juniori u parastolnom tenisu.

Lorena i njena sestra Iva rođene su s polineuropatijom nepoznatog porijekla, bolešću živaca i mišića koja se razvija uslijed nedostatka aksona na peronalnim živcima zbog čega ne mogu hodati bez pomagala. Za sestre Rinčić se u pomoći uključila cijela Velika Gorica što je njihovim roditeljima pomoglo s financiranjem terapija i potrebnih dodataka.

Po 27. puta Hrvatski paraolimpijski odbor (HPO) priredio je završnu godišnju svečanost – Dan hrvatskog parasporta, s dodjelom nagrada najuspješnijim sportašicama, sportašima, trenerima u protekloj godini te zaslužnim sportskim dužnosnicima, a nagrade su podijeljene u 10 kategorija.

Uz Lorenu je najuspješniji mlad parasportaš Rudi Antolić (paraobaranje ruku), a najveće mlade nade parasporta su i Sara Marić (paraatletika), Žade Banjad (paraskijanje), Danilo Premuš (paraplivanje)  i Marko Radovanac (paraatletika).

Objava Mlada Velikogoričanka Lorena Rinčić proglašena mladom nadom parasporta Hrvatske pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.