Prijava

Vaša prijava

VIDEO Racija u kafiću u centru Gorice: Policija izašla s više vozila, uhitili jednu osobu

[]

U petak je oko 23 sata u centru Velike Gorice građane malo zbunio i uplašio prizor u Zagrebačkoj ulici. Konkretno, na području ispred Pučkog otvorenog učilišta su čitavu desnu traku zatvorila policijska vozila. Kako je vidljivo u videu koji smo primili, na lokaciji je bilo barem šest policijskih vozila uz još nekoliko civilnih.

Riječ je bila o samoinicijativnom postupanju policije, govore nam iz Policijske uprave zagrebačke. “Policijski službenici samoinicijativno poduzimaju aktivnosti iz nadležnosti policije u cilju suzbijanja protupravnih ponašanja te su u petak, 9. veljače, između 22.15 i 23.20 sati postupali u ugostiteljskom objektu u Zagrebačkoj ulici u Velikoj Gorici.”, objašnjavaju iz policije.

U kafiću su na kraju jednu osobu vezali i uhitili, a još četvero je dobilo kaznu zbog učinjenog prekršaja. Osoba je uhićena uz “uporabu sredstava prisile – tjelesne snage i sredstava za vezivanje” zbog prekršaja članka 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Konkretno, riječ je o omalovažavanju ili vrijeđanju službenih osoba. Priveden je u prostorije policije te mu sada prijeti kazna od 700 do 4.000 eura.

Uz tu osobu, četvero je dobilo kaznu, odnosno obavijest o počinjenom prekršaju članka 16. Zakona o osobnoj iskaznici koji govori da su punoljetne osobe dužne imati iskaznicu te je ne smiju davati drugima da se njima služe. Bit će kažnjeni novčanom kaznom od 20 eura.

“Ujedno, o prikupljenim obavijestima policijski su službenici obavijestili Državni inspektorat kako bi poduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti.”, dodaju iz policije.

Objava VIDEO Racija u kafiću u centru Gorice: Policija izašla s više vozila, uhitili jednu osobu pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.