Prijava

Vaša prijava

Za vikend pet prometnih nesreća, rekorder u promilima uhićen u Maloj Buni

[]

U vremenu od 09. do 12. veljače 2024. godine tijekom vikenda provedena je akcija „Pojačan nadzor vozila i vozača u dane vikenda“ na području policijske postaje Velika Gorica, kojom prilikom je utvrđeno 11 ciljanih prekršaja i to :

-3 prekršaja vožnje vozilom pod utjecajem alkohola
-4 prekršaja prekoračenje brzine kretanja vozilom
-3 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa za vrijeme vožnje
-1 prekršaj nepravilnog korištenja mobitela za vrijeme vožnje

“Ukupno je utvrđeno 18 prometnih prekršaja. Vozači koji su zatečeni pod utjecajem alkohola, a nisu zadržani do otrežnjenja, vozačka dozvola im je privremeno oduzeta na rok od 12 sati i isključeni su iz prometa. Sveukupno 1 vozač je uhićen zbog težeg prekršaja i uz Optužni prijedlog prepraćen na Općinski sud – prekršajni odjel, i to: 1 vozač – alkohol”, priopćeno je.

VIKEND REKORDER PUHAO U MALOJ BUNI

Dana 11.02.2024. godine (nedjelja) u 03:34 sati, muškarac starosti 55 godina upravljao je osobnim vozilom u mjestu Mala Buna, krećući se Vukomeričkom cestom.

“Nadzorom utvrđeno da je upravljao vozilom za vrijeme dok je u organizmu imao prisutnost alkohola u koncentraciji od 1,60 g/kg., umanjeno za dopuštenu pogrešku od 0,10 g/kg. Isti je uhićen (teži prekršaj, alkohol iznad 1,50 g/kg) smješten u posebne prostorije za zadržavanje do prestanka djelovanja opojnog sredstva, te istog dana uz Optužni prijedlog prepraćen na Općinski sud – prekršajni odjel”, kažu iz policije.

ZA VIKEND PET PROMETNIH NESREĆA

U vrijeme vikenda dogodilo se 5 prometnih nesreća, od čega tri s materijalnom štetom i dvije s ozlijeđenim osobama. Obje osobe prošle su s lakšim ozljedama.

Akcije se provode kako bi kod vozača potaknula pozitivna ponašanja u prometu a u cilju smanjenja broja prometnih nesreća vozača sa najtežim posljedicama gdje je najčešći uzrok alkohol i nepropisna brzina kretanja vozila.

Objava Za vikend pet prometnih nesreća, rekorder u promilima uhićen u Maloj Buni pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.