Prijava

Vaša prijava

Vikend rekorder (48) napuhao 3,25 promila, vozio pod zabranom

[]

U vremenu od 23. do 26. veljače 2024. godine tijekom vikenda provedena je akcija „Pojačan nadzor vozila i vozača u dane vikenda“, na području policijske postaje Velika Gorica. Utvrđena su 22 ciljana prekršaja, i to:

-5 prekršaja vožnje vozilom pod utjecajem alkohola
-1 prekršaj odbijanja alkotestiranja vozača motornog vozila
-1 prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava na samostalno upravljanje
-2 prekršaja upravljanja neregistriranim vozilom
-6 prekršaja prekoračenje brzine kretanja vozilom
-6 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa za vrijeme vožnje
-1 prekršaj nepravilnog korištenja mobitela za vrijeme vožnje

Također je utvrđeno i 10 ostalih prekršaja iz domene prometa tj, ukupno je utvrđeno 32 prometna prekršaja.

“Vozači koji su zatečeni pod utjecajem alkohola, a nisu zadržani do otrežnjenja, vozačka dozvola im je privremeno oduzeta na rok od 12 sati i isključeni su iz prometa. Sveukupno 2 vozača motornih vozila su uhićeni zbog težih prekršaja i uz Optužni prijedlog prepraćeni na Općinski sud – prekršajni odjel, i to:
1 vozač – teži prekršaji (alkohol iznad 1,50 g/kg, prije stjecanja prava na samostalno upravljanje, ne registrirano vozilo) i 1 vozač – teži prekršaj (odbijanje alkotestiranja)”, priopćili su iz PP Velika Gorica.

Vikend rekorder

Dana 25.02.2024. godine (nedjelja) u 00,05 sati, muškarac starosti 48 godina, upravljao je osobnim vozilom u mjestu Mala Buna krećući se Vukomeričkom cestom. Nadzorom utvrđeno da je upravljao ne registriranim vozilom za vrijeme dok je u organizmu imao prisutnost alkohola u koncentraciji od 3,25 g/kg., umanjeno za dopuštenu pogrešku od 0,10 g/kg i da je upravljao vozilom prije stjecanja prava na samostalno upravljanje (ukinuta vozačka dozvola, negativni prekršajni bodovi).

Isti nije recidivista – stjecaj težih prekršaja, uhićen je, smješten u posebne prostorije za zadržavanje do prestanka djelovanja opojnog sredstva, te istog dana uz Optužni prijedlog prepraćen na Općinski sud – prekršajni odjel.

Samo jedna prometna za vikend

Za napomenuti je da se u vrijeme vikenda dogodila 1 prometna nesreća (s materijalnom štetom).

Akcije se provode kako bi kod vozača potaknula pozitivna ponašanja u prometu a u cilju smanjenja broja prometnih nesreća vozača sa najtežim posljedicama gdje je najčešći uzrok alkohol i nepropisna brzina kretanja vozila.

Objava Vikend rekorder (48) napuhao 3,25 promila, vozio pod zabranom pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.


Javno predavanje Marjane Kuliš, prof.