Prijava

Vaša prijava

Velikogorički trkači vrlo uspješni na međunarodnom 24. Split marathonu

[]

Prvo maratonsko natjecanje za članove Maraton kluba ove godine održano je za vikend na 24. Split Marathonu. Vedrana Janjić i Vedran Planinšek su uspješno završili maraton, dok je Bruno Škrinjarić postigao izvrstan rezultat na polumaratonu.

Na ovoj maratonskoj utrci u Dalmatinskoj metropoli okupilo se oko 410 trkača i trkačica iz međunarodne konkurencije. Ekipa je opravdala očekivanja postigavši izvrsne rezultate i uspješno predstavivši naš klub u Splitu. Vedran Planinšek je istrčao maraton od 42,2 kilometra za 3 sata, 9 minuta i 52 sekunde (čip vrijeme 3 sata, 9 minuta i 48 sekundi), osvojivši impresivno 24. mjesto među 330 muških finišera. U kategoriji muškaraca do 35 godina, zauzeo je deveto mjesto.

Samo tri žene su bile brže od Planinšeka, a među vodećima u ženskoj konkurenciji bila je i Vedrana Janjić, koja je postavila novi osobni rekord i osvojila 11. mjesto od 83 finišerke. Vedranin rezultat od 3 sata, 35 minuta i 26 sekundi (čip vrijeme 3 sata, 35 minuta i 16 sekundi) predstavlja poboljšanje njezinog prethodnog rekorda na maratonu za čak 11 minuta. Prošle godine je bila na postolju u svojoj kategoriji, a ove godine je osvojila peto mjesto u kategoriji žena starijih od 45 godina.

Izniman rezultat ostvario je Bruno Škrinjarić na polumaratonu. Pretrčao je stazu za 1 sat, 15 minuta i 15 sekundi, osvojivši 9. mjesto od 765 finišera, četvrto mjesto od svih hrvatskih trkača i treće mjesto u kategoriji muškaraca do 35 godina.

Splitski maraton predstavlja drugo kolo Hrvatske atletske cestovne lige. Treće kolo lige bit će utrka Holjevka u Zagrebu, a za HACL se boduje dionica od 10 kilometara. Više informacija možete pronaći na stranicama Maraton kluba Velika Gorica.

Objava Velikogorički trkači vrlo uspješni na međunarodnom 24. Split marathonu pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.