Prijava

Vaša prijava

Unatoč oblacima, priroda vas čeka: Provedite vikend na pješačkoj stazi ‘Šumarica’

[]

U proteklih nekoliko dana, vrijedni djelatnici šumarije Velika Gorica posvetili su se obnovi poučne pješačke staze ‘Šumarica’, koja je izgrađena prije 11 godina u suradnji Turističke zajednice Velika Gorica, Planinarskog društva Velika Gorica i šumarije Velika Gorica.

Ova staza, nazvana po šumskom cvijetu, proljetnici, spaja naselja Krušak i Kozjaču kroz prekrasan brežuljkasti krajolik Vukomeričkih gorica. Obilježena je bijelim cvjetićima koji simboliziraju šumaricu (Anemone nemorosa), a koji cvatu u proljeće duž šumskog dijela staze, dok ih pratimo na putokazima i stablima tijekom cijele godine.

Unatoč najavi sivog i tmurnog vikenda, svi ljubitelji prirode i rekreativci mogu iskoristi priliku za opuštajuću šetnju ovom prekrasnom stazom. Bez obzira na vrijeme, ‘Šumarica’ nudi jedinstveno iskustvo šetnje kroz prirodu i uživanje u svježem zraku. Dođite i istražite ljepotu Vukomeričkih gorica te se osvježite uz šetnju šumskim putem.

Objava Unatoč oblacima, priroda vas čeka: Provedite vikend na pješačkoj stazi ‘Šumarica’ pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.