Prijava

Vaša prijava

Gorička autorica Zdenka Mlinar novim izdanjem knjige potiče jačanje zajedništva Makedonije i Hrvatske

[]

U Puli je prošle subote, u prepunoj dvorani Makedonskog kulturnog društva “Sv. Kiril i Metodij” promovirana knjiga “Na otoku MIRAKUL”, autorice i naše sugrađanke Zdenke Mlinar. Riječ je o drugom dopunjenom dvojezičnom izdanju (hrvatsko-makedonsko), a objavljena je u nakladi velikogoričke Udruge umjetnika “Spark” i sunakladnika UG Društva književnika Kumanovo / Здружение на граѓани Друштво на писатели Куманово.

Prvo izdanje ove knjige na hrvatskom jeziku objavljeno je 2008. godine u 500 primjeraka. Tema knjige su otok Pag i Grad Novalja, autoričino ljetno utočište gdje je i nastao rukopis posvećen otočkoj bjelini kamena, morskom plavetnilu, vrelini sunca i ljepoti faune i flore kojima obiluje u ljetnim mjesecima…

Posebna gošća na promociji bila je predsjednica Udruženja Društva književnika Kumanovo Elizabeta Pavlovska koja je ujedno i pjesnikinja zaslužna za prijevod i recenziju ovog izdanja. Promocija knjige Zdenke Mlinar održana je uz bogat kulturno-umjetnički program posvećen proslavi Međunarodnog dana žena.

Ovaj projekt značajan je za kulturno povezivanje dviju prijateljskih Republika, s ciljem jačanja mira, ljubavi i općeg dobra kako u Makedoniji i Hrvatskoj tako u cijelom svijetu. “Ugodno sam iznenađena i počašćena Elizabetinim dolaskom u Pulu i ljubaznim pozivom predsjednice pulskog MKD “Sv. Kiril i Metodij” Milene Zlateske te njenim nesebičnim zalaganjem da ovaj književni susret i proslava Dana žena budu popraćeni svečarskim notama Pjevačkog zbora ovog Društva, poetskim recitalom posvećenog ŽENI te toplim i prijateljskim predstavljanjem knjige “Na otoku MIRAKUL / На островот на ЧУДОTO”, rekla je Zdenka Mlinar koja je uz promociju ponosna i na potpisivanje Memoranduma o kulturnoj suradnji Udruženja Društva književnika Kumanovo s Makedonskim kulturnim društvom “Sv. Kiril i Metodij” Grada Pule i Istarske županije, koje je iznjedrila upravo promocija ove njene devete knjige.

Objava Gorička autorica Zdenka Mlinar novim izdanjem knjige potiče jačanje zajedništva Makedonije i Hrvatske pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.


Redovite akcije darivanja krvi u ožujku