Prijava

Vaša prijava

FOTO Gradonačelnik obišao gradilište nove škole i vrtića u Dubrancu

[]

Gradonačelnik Velike Gorice obišao je danas gradilište nove osnovne škole s vrtićem u Dubrancu. Najavio je dovršetak radova na ljeto te početak nastave u objektu u novoj školskoj godini.

“Ova škola je stradala u potresu te je morala biti uklonjena zbog crvene oznake. Radovi bi trebali završiti ovo ljeto, od jeseni bi djeca ovdje trebala krenuti na nastavu. Škola će biti veća nego što je bila stara škola. Osim što ćemo imati razrednu nastavu, kreće se i s predškolskim odgojem. Na mjestu smo potencijalnih klizišta, najteži dio radova je obavljen. Hvala ravnateljici i voditeljici koje su davale podršku i motivaciju za ovo što se događa, svim predsjednicima mjesnih odbora i udruzi žena”, rekao je gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar.

“Ideja vrtića u školi je idealna jer je to prirodni slijed. Ističem da su nam u gradu izišli u susret da napravimo školu po mjeri učitelja i djece”, rekla je voditeljica Područne škole Dubranec Irena Meštrović.

“Veselim se u ime učitelja i učenika što će škola početi s radom u novoj školskoj godini. Imamo puno nove djece na upisu, broj prvašića se povećava jer sve više ljudi doseljava. Prošle godine upisano je 17 prvašića, ove godine bit će 16 novih. Za sada su u planu tri odjeljenja u jednoj smjeni i jedno vrtićno odjeljenje”, rekla je ravnateljica OŠ Eugena Kvaternika Monika Brleković.

“Radovi napreduju lijepo. Od rasvjete do asfaltiranja, kompletno je promijenjena slika cijeloga mjesta. Hvala Gradu!”, rekao je predsjednik VMO Dubranec Željko Hrvojić.

Objava FOTO Gradonačelnik obišao gradilište nove škole i vrtića u Dubrancu pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.


Županijsko natjecanje iz tehničke kulture

Kosinjska tiskara – promocija knjige