Prijava

Vaša prijava

Vikend rekorder napuhao 2,8 promila u Vukovini, uhićena dva vozača

[]

Za vikend je provedena akcija „Pojačan nadzor vozila i vozača u dane vikenda“ na području policijske postaje Velika Gorica. Utvrđeno je 35 ciljanih prekršaja i to :

-6 prekršaja vožnje vozilom pod utjecajem alkohola
-13 prekršaja prekoračenje brzine kretanja vozilom
-10 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa za vrijeme vožnje
-4 prekršaja nepravilnog korištenja mobitela za vrijeme vožnje
-1 prekršaj vožnje kroz zatvoreno raskrižje – crveno svjetlo
-1 prekršaj vožnje isteka prometne dozvole za više od 15 dana

Također je utvrđeno i 12 ostalih prekršaja iz domene prometa tj, ukupno je utvrđeno 47 prometnih prekršaja.

“Vozači koji su zatečeni pod utjecajem alkohola, a nisu zadržani do otrežnjenja, vozačka dozvola im je privremeno oduzeta na rok od 12 sati i isključeni su iz prometa. Sveukupno 2 vozača – alkohol je uhićeni zbog težih prekršaja i zadržani do otriježnjenja i sljedećeg dana uz Optužni prijedlog prepraćeni na Općinski sud – prekršajni odjel”, javlja gorička policija.

Vikend rekorder uhićen u Vukovini

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je dana 22.03.2024. godine (petak) u 22,00 sati. Muškarac starosti 52 godine, upravljao je osobnim vozilom krećući se ulicom Stara cesta u mjestu Vukovina, grad Velika Gorica.

“Nadzorom kod kbr.2 iste ceste utvrđeno da je upravljao vozilom za vrijeme dok je u organizmu imao prisutnost alkohola u koncentraciji od 2,79 g/kg., umanjeno za dopuštenu pogrešku od 0,10 g/kg.

Isti nije recidivista – teži prekršaj (alkohol iznad 1,50 g/kg), uhićen je, smješten u posebne prostorije za zadržavanje do prestanka djelovanja opojnog sredstva, te sljedećeg dana uz Optužni prijedlog prepraćen na Općinski sud – prekršajni odjel”, priopćeno je.

Za vikend tri prometne nesreće

Za napomenuti je da se u vrijeme vikenda dogodilo 3 prometne nesreće, sve s materijalnom štetom.

Akcije se provode kako bi kod vozača potaknula pozitivna ponašanja u prometu a u cilju smanjenja broja prometnih nesreća vozača sa najtežim posljedicama gdje je najčešći uzrok alkohol i nepropisna brzina kretanja vozila.

Objava Vikend rekorder napuhao 2,8 promila u Vukovini, uhićena dva vozača pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.