Prijava

Vaša prijava

Tenis za najmlađe: iTeam VG poziva djecu na 15 sati besplatnih treninga

[]

Teniski klub iTeam VG poziva da prijavite djecu na 15 sati besplatnog tenisa. Treninge održavaju u suradnji s Hrvatskim teniskim savezom. Organizatori ističu kako je bavljenje tenisom iznimno dobro za djecu, s obzirom na to da je sport važan čimbenik u očuvanju zdravlja i prevencije raznih bolesti.

Trenutna ITF kampanja, “Play & Stay”, usmjerena je na “serviranje, trčanje i brojanje”, a početnici igraju na poene od prvog sata. Podržale su je top ITF zemlje, proizvođači teniske opreme i vodeće teniske organizacije.

“Cilj je zadržati što više tenisača početnika u sportu nastojeće da prvo iskustvo bude pozitivno i ugodno. Treninge organiziramo kroz zabavu, stvaramo ugodnu atmosferu koja je jako važna za početak bavljenja tenisom. Učenje tehnike je, naravno, i dalje važna stavka u tenisu. Treneri pažnju igrača usredotočuju na igru, a zatim pružaju potrebne relevantne tehničke i taktičke upute (servis, trčanje, brojanje) kao pomoć kako bi igrači bili što uspješniji. Već na prvom satu sve aktivnosti na igralištu su aktivne i zabavne. Važno je naglasiti da igrači već na prvom treningu stjeću osjećaj da je igrati tenis, servirati, trčati i brojati nešto vrlo lijepo”, kažu nam iz kluba.

Program će se održavati cijeli travanj, a djeca će kroz 15 sati besplatnih treninga na korištenje dobiti svu potrebnu opremu, dovoljno vremena da se upoznaju s ovim sportom za cijeli zivot i mogućnost upisa u školu tenisa TK iTeam Velika Gorica. Sve informacije o programu možete saznati na 0913344031 (trener Miha), posjetiti na na facebooku TK iTeam VG, javiti se na email: tk.iteam.vg@gmail.com ili ih posjetiti na adresi Stjepana Tomaševića 17C (teniski tereni u Cvjetnom naselju).

Tenis kao sport ima i veliki odgojni potencijal, a redovito treniranje i vježbanje potiče djecu na usvajanje zdravog stila života i razvijanje radnih navika. S obzirom na brojne pozitivne aspekte sporta, zabrinjavajuće su procjene iz proteklih godina o visokom postotku djece koja nisu uključena ni u jedan oblik tjelesne aktivnosti.

Objava Tenis za najmlađe: iTeam VG poziva djecu na 15 sati besplatnih treninga pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.


Književni susret sa Željkom Horvat Vukeljom