Prijava

Vaša prijava

Hrvatsko ratno zrakoplovstvo podržava mlade: U Velikoj Gorici potpisani ugovori o stipendiranju

[]

U Zrakoplovno tehničkoj školi “Rudolf Perešin” u Velikoj Gorici, na rođendan Rudolfa Perešina, 25. ožujka 2024., Ministarstvo obrane potpisalo je ugovore o stipendiranju s pet učenika trećih razreda koji se obrazuju za zanimanje zrakoplovnog tehničara.

Nakon prijave na javni poziv, pet učenika je uspješno prošlo zahtjevan odabirni postupak te su ispunili sve uvjete kako bi postali stipendisti Ministarstva obrane Republike Hrvatske za zanimanje zrakoplovni tehničar.

Na ovom događaju, brigadir Željko Ninić, načelnik stožera i zamjenik zapovjednika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, izrazio je ponos zbog hrabrosti i odlučnosti novih kandidata za zrakoplovne tehničare te im poručio da trebaju biti svjesni svojeg uspjeha kao prve stepenice na putu prema njihovoj budućoj profesiji koja je izuzetno izazovna.

“Biti pripadnik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva nije lako niti jednostavno i nije za svakoga. Upravo iz tog razloga danas vas nema mnogo, ali smo sigurni da će većina vas prepoznati priliku koja vam se nudi i prihvatiti izazov. Izazov u svakom smislu te riječi jer nikada u povijesti Hrvatsko ratno zrakoplovstvo nije prolazilo ovako duboke i kvalitetne transformacije kroz opremanje i modernizaciju zrakoplovne tehnike te svega onoga što iz toga proizlazi. Polažemo velike nade u vas i dajemo vam veliku odgovornost koju ćete nositi sa sobom do kraja vaše karijere, a osjećaj domoljublja i zadovoljstva još i duže. Dobrodošli!”, istaknuo je brigadir Ninić.

Na ceremoniji potpisivanja ugovora prisustvovali su profesori, ravnatelj Zrakoplovno tehničke škole “Rudolf Perešin” prof. Vedran Šarac, obitelj, prijatelji, te predstavnici Ministarstva obrane Republike Hrvatske, brigadir Boženko Đevoić i brigadirka Silvana Kovačić iz Uprave za ljudske potencijale, kao i brigadir Nikola Mostarac, zapovjednik 91. krila HRZ-a, i drugi djelatnici Zapovjedništva HRZ-a.

Ovom prilikom, Hrvatsko ratno zrakoplovstvo također je čestitalo Zrakoplovnoj tehničkoj školi “Rudolf Perešin” te svim profesorima i djelatnicima Dan škole.

Objava Hrvatsko ratno zrakoplovstvo podržava mlade: U Velikoj Gorici potpisani ugovori o stipendiranju pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.