Prijava

Vaša prijava

Održana Skupština Zajednice športskih udruga: Grad za sport osigurao 10 posto više sredstava

[]

Zajednica športskih udruga grada Velike Gorice održala je redovitu godišnju Skupštinu u ponedjeljak, 25. ožujka. Na Skupštini su sudjelovali 48 od 54 predstavnika klubova članova zajednice te članovi Nadzornog i Etičkog odbora. Među prisutnima su bili i Neven Karas, zamjenik gradonačelnika Velike Gorice, te Neven Topolnjak, savjetnik u Upravnom odjelu za predškolski odgoj, školstvo i društvene djelatnosti.

Na dnevnom redu Skupštine bili su usvajanje zapisnika sa 6. sjednice Skupštine Zajednice, izvješće o radu i financijsko izvješće za 2023. godinu, te informacije o dodjeli stipendija mladim i nadarenim sportašima za 2024. godinu te raspodjeli financijskih sredstava udrugama za Program javnih potreba u sportu u 2024.

Izvješće o radu istaknulo je kako je Zajednica provela 37 aktivnosti i programa tijekom 2023. godine, uključujući i obilježavanje Europskog tjedna sporta.

Financijskim izvješćem obuhvaćeni su programi 53 stalne članice Zajednice, s raspodjelom sredstava prema broju članova, stručnom radu, broju selekcija i tradiciji pojedinog sporta. Program javnih potreba u sportu pratio je rad preko 20 različitih sportova s oko 7.000 članova i 256 trenera.

Za 2024. godinu Grad je osigurao 1.624.500,00 eura za Zajednicu, što je povećanje od 10 posto u odnosu na prethodnu godinu. Novitet je stipendiranje mladih sportaša, s kojima će se danas provesti potpisivanje ugovora o stipendiranju u prisustvu gradonačelnika Krešimira Ačkara i pročelnice Lane Krunić Lukinić.

Tajnik Darko Blažinčić istaknuo je zadovoljstvo isplatom sredstava za sve članice te najavio stipendiranje pet sportaša u 2024. godini. Dogradonačelnik Neven Karas pohvalio je rad Zajednice te najavio daljnje ulaganje u sportske objekte. Revizorsko izvješće za 2023. godinu i nadzor sportske inspekcije nisu pronašli nepravilnosti u radu Zajednice.

Objava Održana Skupština Zajednice športskih udruga: Grad za sport osigurao 10 posto više sredstava pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.


Zajmovi i jamstva HAMAG-BICRO