Prijava

Vaša prijava

Hrvatske vode uložile 20 milijuna eura u Veliku Goricu: U tijeku asfaltiranje još jedne prometnice

[]

Hrvatske vode mnogo su uložile u Veliku Goricu u posljednjih nekoliko godina, točnije, oko 20 milijuna eura, a sve to kako bi jamčili sigurnost građana u slučaju nepovoljnih uvjeta i poplava.

Dio ulaganja je i uređenje pristupnih prometnica, poput ceste između Lukavca i Petrovine uz kanal koja će do kraja ovog tjedna dobiti novi asfalt. “Ovo će znatno olakšati život žiteljima ovog kraja koji su to čekali desetljećima. Osim toga što će komunikacija biti brža, bit će otvoreni kad se oteretni kanal Sava-Odra pusti za vrijeme velikih oborina i potencijalnih poplava. Više neće gubiti komunikaciju niti imati otežane uvjete kao što su imali prije“, govori s terena gradonačelnik Krešimir Ačkar te zahvaljuje direktoru Hrvatskih voda, Zoranu Đurokoviću na dosadašnjim ulaganjima i suradnji.

Direktor Hrvatskih voda

Ističe i da kada je prošlog ljeta, kada je prijetila poplava, zbog novih nasipa u dužini od sedam kilometara i znatnih ulaganja, nije došlo do opasnosti za građanstvo. Dodaje i kako će ova dionica ljudima moći koristiti i kao šetnica. “Pozivam sve na oprez u prometu jer ovo je cesta koja će ubrzati dolazak do Velike Gorice mnogima, no pozivam sve da prilagode svoju brzinu i budu oprezni”, ističe.

Gradonačelnik Krešimir Ačkar

Vrijednost ulaganja za dionicu između Lukavca i Petrovine u duljini od oko dva kilometra je 300 tisuća eura, a danas se očekuje asfaltiranje. “Sve što radimo, radimo zajedničkom koordinacijom i to na području Grada Velike Gorice i općine Orle. Radimo na modernizaciji javnog vodnog dobra, makadamskih puteva koji će biti asfaltirani. To će nam olakšati intervencije”, govori Đuroković i prisjeća se intervencija koje su imali prošlog kolovoza, a koje su bile brojne. Radovi na ovoj dionici samo su dio ulaganja na području našeg grada i susjedne Općine Orle.

“Prethodno smo napravili nasip vrijedan šest milijuna eura koji je u cijelosti zaštitio područje Čičke Poljane, a nastavljamo i dalje s radovima na području Drnek-Suša gdje radimo nasip od 12 kilometara dužine, radovi su u tijeku. Prethodno je ukupno uloženo ukupno 20 milijuna eura ulaganja u sigurnost i obranu od poplava koje smo jako dobro iskoristili.”, zaključuje i ističe kako žele svima pružiti miran san svim građanima u trenucima katastrofe.

Objava Hrvatske vode uložile 20 milijuna eura u Veliku Goricu: U tijeku asfaltiranje još jedne prometnice pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.