Prijava

Vaša prijava

Rijeka u drugom poluvremenu tvrde utakmice napunila mrežu Gorice

[]

HNK RIJEKA – HNK GORICA 3-0

(Pjaca 68′, Marić 80′, Goda 90′)

RIJEKA: Labrović, Goda – Radeljić – Galešić – Smolčić, Petrovič, Janković – Fruk – Hodža – Pašalić, Obregon
GORICA: Banić, Štiglec – Leš – Maloča – Krizmanić, Pršir – Mrzljak, Rukavina – Soldo – Mitrović, Vujnović

Glavni sudac: Mateo Erceg

U 31. kolu Supersport HNL-a na Rujevici je HNK Rijeka savladala HNK Goricu rezultatom 3-0.

Gorica je u prvome dijelu dobro zatvorila desnu stranu napada Rijeke natjeravši dvojac Smolčić-Pašalić na više tehničkih pogrešaka. Ipak, neriješeni skor prvoga dijela više je rezultat pucačke neraspoloženosti domaće momčadi. Nije Sopić stoga na poluvremenu dirao u desnu, no uveo je na lijevu stranu Franju Ivanovića, a vrlo skoro i Pjacu i Marića.

Vidović je reagirao u 60. minuti. Majstorović je ušao umjesto Rukavine, što je vratilo Mitrovića na lijevo krilo, a Munksgaard je stao na poziciju Krizmanića. Nakon primljenog pogotka izvukao je Mitrovića i Soldu, a ubacio Jurića i Kapulicu. Završnicu je dobio Luka Vrzić.

Pucački neraspoložena Rijeka u prvome dijelu

Gorica je bolje ušla u utakmicu. Potegao je Rukavina u 3. minuti i dodavanjem izbacio dvojicu. Izvukao se Soldo, no puca lijevom nogom u Labrovića. Rijeka je uzvratila u 7. minuti. Smolčić je ubacio rukom s tridesetak metara, Obregon se gradi do peterca i trese mrežu s vanjske strane. Već u sljedećoj akciji Rukavina je opet izbacio zadnju liniju dodavanjem ulijevo. Vujnović je mogao i bolje pucati na Štiglecovo ubacivanje.

Rijeka je potom preuzela inicijativu. Pokušavali su Fruk, Janković, Hodža u kombinaciji s Petrovičem. Izgledne slobodnjake nisu iskoristili Fruk i Pašalić. Ukupno deset udaraca, ali nijedan nije išao u okvir gola.

Do kraja poluvremena zabilježili smo samo nemogući Vujnovićev promašaj iz zaleđa.

Tri gola u mreži Banića

Rijeka je od starta drugoga dijela nastavila s pritiskom, no Gorica se našla u prvoj pravoj prilici. Goda je u 48. minuti na petercu blokirao nesebično dodavanje Mitrovića prema Vujnoviću nakon odličnog pasa Pršira.

Prava prilika za Rijeku u 62. minuti. Banić je zaplivao nakon dijagonale s lijeve strane, odbijanac je preko Štigleca završio na glavi Galešiča, a jedan od trojice na gol liniji spašava glavom. Bio je to Mario Maloča.

Rijeka vodi od 68. minute. S desne strane ubacio je Pašalić, glavom od zemlje Pjacin je pokušaj preskočio vratara Gorice.

Utakmica je riješena u 80. minuti. Sada ubacivanje Fruka s lijeve strane odbija blok, pokušaj Jankovića brani Banić, a treću loptu Fruka Marić je preusmjerio u mrežu. Banić je bio bespomoćan.

Konačni rezultat postavljen je u 90. minuti. Jako lijep pogodak zabio je s 15 metara Bruno Goda na dodavanje Marića.

Standings provided by Sofascore

Objava Rijeka u drugom poluvremenu tvrde utakmice napunila mrežu Gorice pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.