Prijava

Vaša prijava

Matica hrvatska u četvrtak predstavlja društvo ‘KVAKA’

[]

Ogranak Matice hrvatske u Velikoj Gorici poziva vas na 299. Matičin četvrtak, 25. travnja 2024. godine u 19:30 sati, kada će Tomislav Beronić u Područnoj knjižnici Galženica, na Trgu Stjepana Radića 5 predstaviti časopis, web portal i nakladničku kuću KVAKA.

Društvo za promicanje kulture KVAKA iz Velike Gorice nakladnik je Časopisa za kulturu KVAKA koji izlazi već deset godina (prvih šest godina kao privatni projekt Sonje i Vedrana Smoleca) u tiskanom i elektroničkom izdanju. Nemali broj suvremenih pisaca i pjesnika objavio je svoje prve radove baš u Časopisu KVAKA.

Nakladničku djelatnost KVAKA obavlja za svoje članove i od 2019. godine do sada objavljeno je preko 60 naslova – najviše proze, potom poezije i poneko dokumentarno izdanje.

KVAKA je nakladnik jedinog romana ikad otisnutog glagoljicom “Misal kneza Anža Frankopana” (2023.) kojemu je autor Tomislav Beronić. Autor je član Družbe “Braća Hrvatskoga Zmaja” – Zmaj od glagoljice, te je Družba uručila roman na dar Svetom Ocu Papi Franji u studenom prošle godine tijekom Zmajskog hodočašća u Rim.

Tomislav Beronić objavljuje zbirke kratkih priča povijesne i putopisne fikcije. Kreirao je GlagoMatiku – mrežnu aplikaciju i videoigru prepoznavanja i zbrajanja brojeva na glagoljici, koju je objavio 2020. godine i učinio dostupnom potpuno besplatno. Organizator je međunarodnog matematičkog natjecanja u znanju i prepoznavanju glagoljskih brojeva, na kojem sudjeluju osnovnoškolci.

ULAZ JE SLOBODAN!

Objava Matica hrvatska u četvrtak predstavlja društvo ‘KVAKA’ pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.