Prijava

Vaša prijava

ČITATELJI PREPORUČUJU Christel Petitcollin: Kako manje misliti

[]

Christel Petitcollin autorica je i predavačica s 27-godišnjim iskustvom psihoterapeutkinje i trenerice u području komunikacije i osobnog razvitka. U fokusu njezina interesa jesu ljudski odnosi. Autorica je brojnih knjiga o osobnom razvitku objavljenih u nizu zemalja. U njima objašnjava kako shvatiti prekomjeran mentalni rad (over-efficiency), koncept kojem je dala ime i dokumentirala ga, te izbjeći psihološke probleme koji iz toga proizlaze. Njezine knjige Kako manje misliti i Kako izbjeći manipulatore postale su svjetske uspješnice.

Kako manje misliti djelo je nastalo 2020. godine. Autorica ga je napisala kao priručnik za sve one koji beskonačno analiziraju i čiji mozak nikada ne odmara. Smatrala je kako treba pronaći naziv za ljude koji se bore s tim “problemom” te je zaključila kako je iznimnomislećinajbolje rješenje. Svojom je knjigom željela potaknuti čitatelja da na vrijeme preuzme upravljač svog razmišljanja, nauči iskorištavati izvanredne mogućnosti svog mozga te naposljetku osjeti olakšanje prihvativši sebe i svoj um.

Ako vam se ikada učinilo da previše razmišljate, da u glavi imate previše informacija, da previše zapažate, da vam se mozak nikada ne gasi, ova je knjiga pravi odabir za vas. Pisana jednostavnim jezikom, razumljivim svima koji ne poznaju detaljno ljudsku psihologiju, bit će pravi prozor u skroz novo razmišljanje i shvaćanje samog sebe.

Autorica primjerima iz stvarnih situacija približava s kojim se sve preprekama i poteškoćama susreću iznimnomisleći, ali također pokušava objasniti bogatstvo koje takvi ljudi nose u sebi. Možda ne možemo obećati da ćete nakon ove knjige biti potpuno nova osoba te znati u potpunosti upravljati gumbom koji gasi i pali razmišljanje, ali zasigurno ćete upoznati svoj mozak malo bolje, shvatiti da je klub iznimnomislećih velik i bogat te prihvatiti sljedeće:

Vaš mozak, taj mozak koji previše misli, pravi je dragulj. Njegova finoća, njegova složenost, njegova brzina, zadivljujući su. I moćan je poput formule 1!

Autorica: Tea Jurič

Objava ČITATELJI PREPORUČUJU Christel Petitcollin: Kako manje misliti pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.