Prijava

Vaša prijava

Građani će moći vidjeti Rafale na AIRVG mitingu: Očekuje se 50 tisuća posjetitelja!

[]

Gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar najavio je da će zainteresirani građani borbene zrakoplove Rafale moći vidjeti 11.  svibnja na Zrakoplovnom danu u Velikoj Gorici.

“Povijesni prelet borbenih zrakoplova Rafale i njihov prihvat u Velikoj Gorici. Zainteresirani građani zrakoplove će moći vidjeti 11.5. na Zrakoplovnom danu u Velikoj Gorici “AirVG 2024″ koji će se održati na prostoru starog terminala Međunarodne zračne luke dr. Franjo Tuđman”, objavio je.

Pokroviteljstvo je najavila Vlada Republike Hrvatske. “Grad Velika Gorica u suradnji s potpisnicima Povelje prijateljstva planira 11. svibnja 2024. godine održati treći po redu aero-miting AIRVG na Međunarodnoj zračnoj luci dr. Franjo Tuđman. Naglasak na aero-mitingu je na modernizaciji hrvatskog civilnog i vojnog zrakoplovstva, posebno u vidu dolaska višenamjenskog borbenog aviona Rafale u Hrvatsku i HRZ, te se očekuje da će se na letačko-izložbenom programu predstaviti i aero-klubovi iz Hrvatske i inozemstva. Budući da su u Povelji prijateljstva GVG-a, između ostalih, i HRZ, MZLZ, HKZP i ZTC, a radi promidžbe za pozive vojni pilot i zrakoplovni tehničar, predlaže se prihvaćanje pokroviteljstva Vlade RH nad održavanjem ove manifestacije na kojoj se očekuje 50 tisuća posjetitelja. Prihvaćanjem pokroviteljstva Vlada ne preuzima financijske obaveze”, rekao je ministar obrane Ivan Anušić na 294. sjednici Vlade RH, održanoj u ožujku.

Nema sumnje da će ovom prilikom javnosti biti predstavljeni borbeni avioni Dassault Rafale, kao i helikopteri UH-60M Black Hawk. Osim letjelica HRZ-a svoj zrakoplovni i letački opus predstavit će i MUP, koji uskoro očekuje nove helikptere Subaru Bell 412EPX, prenosi portal Obris.

Objava Građani će moći vidjeti Rafale na AIRVG mitingu: Očekuje se 50 tisuća posjetitelja! pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.