Prijava

Vaša prijava

Hat-trick Miereza za težak poraz Gorice na domaćem terenu

[]

HNK GORICA – NK OSIJEK 0-3

(Mierez 45’+1, 52′, 80′)

U utakmici 32. kola Supersport HNL-a na Gradskom stadionu NK Osijek je pobijedio HNK Goricu rezultatom 0-3.

Vidović je reagirao nakon drugog primljenoga pogotka uvođenjem Solda i Jurića namjesto Mrzljaka i Rukavine. Kasnije je umjesto Kapulice ušao Vrzić, završnicu su dobili Sagna i Blummel.

Nakon što je cijeli drugi dio sezone Gorica igrala bez desne strane, na mahove nisu loše izgledali povratnik u prvu momčad Majstorović i debitant u istoj Đekić na desnoj strani.

Loše prvo poluvrijeme

Osijek je mogao povesti već u 3. minuti kada Mierez prima loptu iz tranzicije po lijevoj strani i gura je u sredinu. Jugović prihvaća na deset metara i puca, no Banić dobro brani.

Banić Brani i udarac Matkovića u 19. minuti iz kontre nakon jedne od brojnih tehničkih pogrešaka Goričana u otvaranju utakmice.

Jedina prilika za Goricu u 42. minuti. Pršir je ubacio iz slobodnjaka s desne strane, Matković nije uspio zabiti.

Za vodstvo Osijeka zabija iz voleja s desetak metara Mierez na dodavanje Matkovića u sudačkoj nadoknadi.

Još dva pogotka najboljeg strijelca lige

Osijek je u drugo poluvrijeme krenuo s namjerom da podeblja vodstvo. Prvo je probao Mkrtchyan, a zatim je u 52. minuti Mierez pravovremeno osjetio da će Jurišić ubaciti na prvu s lijeve strane i zabio glavom.

Mogao je osječki Matković bolje reagirati i dodati umjesto da puca kada je ispred duboke lopte s desne strane u 59. minuti na rubu prostora proklizao Soldo.

U 70. minuti Mierez je pokušao prizemnim udarcem s manje od 20 metara, no bio je neprecizan.

Pred vratima Osijeka opasno je bilo tek u 74. minuti. Kolić je objema rukama odbio plasirani udarac Pršira s lijevog ruba prostora, a odmah potom vlastitu odbijenu loptu izbacio s crte ispred Vujnovića.

Na kraju je Argentinac kompletirao hat-trick u Velikoj Gorici nakon velike pogreške Banića. Vratar Gorice dodao je iz vedra neba ravno u noge Bukviću, koji nesebično dodaje. Mierez Baniča prelazi lažnjakom i lagano zabija desnom nogom.

Moglo je biti i više golova u mreži Goričana jer je u 85. minuti Gržan pobjegao po desnoj strani i zatresao gredu. Gorica nije bila ni blizu počasnom pogotku.

Standings provided by Sofascore

Objava Hat-trick Miereza za težak poraz Gorice na domaćem terenu pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.