Prijava

Vaša prijava

Putovanje kroz povijest: Ovog petka promocija knjige “Kosinjska tiskara”

[]

Velikogorička promocija knjige “Kosinjska tiskara: povijesna, kartografska i informacijska studija” autora dr. sc. Ivana Mancea održat će se u petak, 03. svibnja 2024., s početkom u 18:00 sati u Knjižnici Galženici.

Ova značajna knjiga donosi detaljan pregled kosinjske povijesti, te aktualne teze o mjestu prve tiskare u Hrvata. Autor je proveo temeljito istraživanje, analizirajući informacijske i povijesne izvore kako bi rasvijetlio ovu važnu temu. Promociju će uveličati prof. dr. sc. Josip Jurčević, priznati povjesničar, koji će zajedno s autorom predstaviti ključne aspekte knjige.

Osim toga, bit će prilike za postavljanje pitanja o istraživanju, izazovima s kojima se autor susreo te o mogućnostima daljnjeg istraživanja. Knjiga će biti dostupna na promociji, a postoji interes za njezino prevođenje na engleski jezik radi šireg dosega i mogućnosti izlaganja u muzejima poput Gutenbergovog muzeja u Mainzu. Ova promocija predstavlja važan korak u rasvjetljavanju povijesne zagonetke kosinjske tiskare i njezinog mjesta u hrvatskoj kulturnoj baštini.

Objava Putovanje kroz povijest: Ovog petka promocija knjige “Kosinjska tiskara” pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.