Prijava

Vaša prijava

FOTO Svibanjsko izdanje “Petka na Gorice” ponovno uspješno uz više od 20 izlagača

[]

Unatoč oblačnom vremenu, velikogorički događaj Petek na Gorice okupio je raznoliku skupinu posjetitelja, OPG-ova i umjetnika iz cijelog turopoljskog kraja i šire, donoseći sa sobom obilje okusa, mirisa i zajedništva. Više od dvadeset izlagača predstavilo je svoje rukotvorine i delicije, istaknuvši se na Art placu i Mljac placu.

Posjetitelji su imali priliku istražiti široku paletu proizvoda, uključujući ručno izrađene fertune i prekrasan unikatni nakit. Za ljubitelje tradicionalnih okusa, bila su dostupna domaća jela poput žganaca s tropom, bažula i turopoljskih štrukli.

Petek na Gorice promiče povezivanje različitih generacija, što je vidljivo u sudjelovanju od osnovnoškolaca do umirovljenika. Ovoga puta, učenici iz OŠ Eugena Kvaternika doprinijeli su svojim ručno izrađenim vrećicama, dok su članovi Udruge umirovljenika podružnice Buševec pripremili slasne štrukle, kolače i slane kiflice.

Osim gastronomije, Petek na Gorice je prilika za humanitarni angažman. SOS Dječje selo Hrvatska je sudjelovalo u događaju, omogućavajući posjetiteljima da svojim donacijama pomognu SOS Zajednici mladih Velika Gorica. Po prvi put, u suradnji s Ljekarnama Zagrebačke županije, posjetitelji su imali priliku besplatno provjeriti zdravstveno stanje.

Kreativna radionica “Izradi svoju podgutnicu” održava se u večernjim satima, gdje polaznici mogu naučiti o tradicionalnom turopoljskom motivu i izraditi svoj modni detalj.

Sljedeći Petek na Gorice očekuje se u lipnju, obogaćen brojnim aktivnostima u sklopu Mjeseca mladih, a dobrovoljno prikupljanje za SOS Zajednicu mladih bit će vrhunac događaja.

Objava FOTO Svibanjsko izdanje “Petka na Gorice” ponovno uspješno uz više od 20 izlagača pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.