Prijava

Vaša prijava

Paraatletska snaga Hrvatske: Miting u Velikoj Gorici pokazao vrhunsku formu atletičara

[]

Jučer se na atletskoj stazi ŠRC-a održao Paraatletski miting Velika Gorica i 3. kolo Hrvatske paraatletske lige u organizaciji Para atletskog kluba Uspon Velika Gorica. Vesela atmosfera i ugodne temperature zasigurno su utjecale na dobru organizaciju koja je ove godine na još višoj razini nego do sada.

“Imamo 101 paraatletičara i paraatletičarki iz 13 hrvatskih klubova. Sve ide odlično, već smo imali nekoliko državnih rekorda. Moramo spomenuti Mirnesa Omerhodžića koji je bacio državni rekord 32.06 u bacanju čunja. Mirnes za nekoliko dana putuje na svjetsko prvenstvo u Japan, kao i Velimir Šandor i Miljenko Vučić.”, govori nam Nataša Sobočan iz Uspona.

Na Paraatletskom mitingu sudjelovali su klubovi iz cijele Hrvatske – Agram PAK iz Zagreba, AK Slavonija žito iz Osijeka, AK Spektar iz Pule, AK Srce iz Rijeke, AKOSI Medulin, ASK Split, PAK Karlovac, PAK Odisej Kutina, PAK OTOS Grubišno polje, PAK Rijeka, PAK Uriho iz Zagreba, PAK Vinkovci te dakako, PAK Uspon iz Velike Gorice.

Ovo natjecanje je ujedno bilo i posljednje natjecanje prije odlaska paraatletske reprezentacije u Japan na svjetsko prvenstvo na kojem će nastupiti i neki od reprezentativaca koji će braniti boje hrvatske u Kobeu. Među njima su i članovi Uspona – naši Velimir Šandor i Mirnes Omerhodžić, zatim Ivana Purkić, Marin Županović, Luka Baković, Matija Sloup i Ivan Katanušić. “Ovo natjecanje izborniku služi kao pripremno natjecanje da se vidi forma sportaša prije nastupa na svjetskom prvenstvu”, objašnjava Sobočan.

Veseli ih i što su ove godine uspjeli natjecanje malo podići na višu razinu. Uz veći broj sudionika, ove godine su imali i spikera i glazbu, a kako zaključuje Sobočan, to im zaista puno znači.

Objava Paraatletska snaga Hrvatske: Miting u Velikoj Gorici pokazao vrhunsku formu atletičara pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.