Prijava

Vaša prijava

Ubojici sa Savskog nasipa sudit će se u Velikoj Gorici: Žrtva je bila bliska osoba

[]

Dežurna zamjenica županijske državne odvjetnice u Županijskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici je 6. svibnja 2024., uz stručnu pomoć Ekipe za očevide Policijske uprave zagrebačke, provela očevid u Zagrebu, na nasipu rijeke Save u blizini nedovršene Sveučilišne bolnice, povodom počinjenja kaznenog djela teškog ubojstva ženske osobe iz članka 111. a Kaznenog zakona, priopćio je gorički ŽDO.

“Prema dosad utvrđenom, postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 48-godišnji hrvatski državljanin počinio navedeno kazneno djelo na štetu bliske ženske osobe (hrvatska državljanka). Tijelo preminule osobe prevezeno je na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu radi provođenja obdukcije.

Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici poduzima, zajedno s policijom, daljnje mjere i radnje iz svoje nadležnosti kako bi se utvrdile sve činjenice i okolnosti počinjenja ovog kaznenog djela”, priopćeno je.

Policijska uprava zagrebačka priopćila je danas da je jučer, 6. svibnja oko 19.20 sati u Novom Zagrebu, na Jadranskoj aveniji, na nasipu u blizini nedovršene Sveučilišne bolnice, prema do sada prikupljenim informacijama muškarac je nožem usmrtio žensku osobu. Osumnjičeni koji se dovodi u svezu s ovim kaznenim djelom odmah je stavljen pod nadzor policije.

Na mjestu događaja je obavljen očevid kojim je rukovodila dežurna zamjenica Županijskog državnog odvjetnika u Velikoj Gorici u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave zagrebačke, Službe za očevide i kriminalističku tehniku. Nakon obavljenog očevida, tijelo je prevezeno na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku.

Kriminalističko istraživanje je u tijeku.

Objava Ubojici sa Savskog nasipa sudit će se u Velikoj Gorici: Žrtva je bila bliska osoba pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.