Prijava

Vaša prijava

FOTO Od izvora do mora: Volonteri očistili ilegalni deponij kod Velike Mlake

[]

Danas su u sklopu projekta Od izvora do mora između Velike Mlake i Mičevca volonteri tvrtke Printec očistili ilegalni deponij. Nakon čišćenja, skupljeni otpad odvezli su grajferi VG Čistoće.

U programu sudjeluje tridesetak gradova. Kroz dva mjeseca imaju obvezu organizirati jednodnevnu akciju čišćenja prirode, a tri najuspješnija grada bit će nagrađena fodnom od 45 000 eura za kupnju sadnica za urbano pošumljavanje.

Program sponzoriraju Coca-Cola, Konzum, Jutarnji list i Udruga gradova.

“Sprječavanjem ilegalnog odbacivanja otpada od strana naših sugrađana ali i građana susjednoga Zagreba povećavamo svijest o pravima treće generacije o zaštiti okoliša i prirode koja bi trebala osigurati da se ovakve stvari ne događaju. Znatno smo postrožili novčane kazne za sve one koji budu uhvaćeni u ovakvim prekršajima. Postavili smo tridesetak nadzornih kamera na području Grada Velike Gorice i postavit ćemo u narednim mjesecima još dvadesetak i postavljat ćemo ih još dok ne postignemo što želimo, a to je da više nema ilegalnog odlaganja na području Gorice. Ostavi prirodu onakvom kakvu si je našao kada si došao ovdje”, rekao je gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar.

Unatoč kiši akciji se odazvalo dvadesetak volontera tvrtke Printec.

“Moj tim i ja se odazovemo na sve što se tiče brige za okoliš. Nismo kliše korporacijska shema nego rado sudjelujemo u svim akcijama. Prošle godine smo čistili šumu Žutica, sada smo u Velikoj Gorici. Nama je Gorica na petnaestak minuta i rado se odazivamo”, rekla je regionalna HR menadžerica tvrtke Printec Vesna Šimić.

Projekt Od izvora do mora pokrenut je u Hrvatskoj 2018. godine, a podržavaju ga različite institucije i partneri, uključujući Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja te Fakultet šumarstva i drvne tehnologije iz Zagreba. Ovaj projekt dio je dugoročnog plana Svijet bez otpada, a Coca-Cola se obvezala na različite ciljeve, uključujući prikupljanje i recikliranje ambalaže te smanjenje uporabe plastike.

Objava FOTO Od izvora do mora: Volonteri očistili ilegalni deponij kod Velike Mlake pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.